Năstase, căpitanul-nejucător al naționalei României de Fed Cup, nu va mai avea dreptul să asiste la meciurile organizate de ITF nici măcar în calitate de spectator până la data menționată. Forul internațional l-a mai amendat și cu 10.000 de dolari pe legendarul tenismen. „Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competiţiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020”, se precizează în comunicatul de pe site-ul oficial al ITF.

Astăzi, fostul număr 1 ATP, a reacționat la decizia ITF, prin intermediul unui comunicat de presă postat postat pe contul său de Facebook. Ce-i drept, forul internațional l-a suspendat până pe data de 31 decembrie 2020, dar Năstase are dreptl de a ataca decizia la un „Tribunal independent”, în termen de 21 de la verdictul dat de ITF.

„COMUNICAT DE PRESĂ

22 iulie 2017

Am primit decizia dată asupra cazului meu de completul intern de soluţionare al Federaţiei Internaţionale de Tenis cu dezamăgire, dar nu cu surprindere.

Completul care a emis decizia a dovedit insistenţa acestei Federaţii de a trata cazul meu într-o manieră cu totul specială şi lipsită de imparţialitate, la fel cum întreaga echipă a României a fost tratată în timpul barajului Fed Cup de la Constanţa.
Din nefericire pentru mine, decizia se îndepărtează cu mult de standardele aplicate în toate precedentele existente, în care Federaţia Internaţională a aplicat sancţiuni mult mai mici pentru încălcări mult mai grave (cazuri de dopaj, cazuri în care jucători au ameninţat cu moartea sau chiar au agresat fizic arbitrii).

Din lecturarea deciziei, trag concluzia că a fost imposibil pentru completul din cadrul Federaţiei Internaţionale să trateze acest caz într-un mod nepărtinitor, ceea ce ar fi presupus exerciţiul de a ignora interesele pe care Federaţia Marii Britanii le are în legătură cu soluţionarea acestuia.

După ce barajul respectiv dintre echipele României şi Marii Britanii a avut un supervizor din partea ITF de naţionalitate britanică, acum investigaţia iniţiată împotriva mea la plângerea Federaţiei Britanice a fost soluţionat la Londra, de către un complet al cărui reprezentant este şi el de naţionalitate britanică.

În cadrul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta, nu a contat că jucătoarea britanică a săvârşit peste 40 de încălcări ale regulamentului, ci au contat doar reacţiile pe care le-am avut pentru că mi-am pierdut cumpătul după ce arbitrii mi-au ignorat plângerile regulamentare faţă de aceste aspecte. Acum, la soluţionarea investigaţiei împotriva mea, au fost analizate doar reacţiile mele, scoase din contextul în care ele au avut loc, fără să fie luate în considerare nici aspectele care au provocat şi amplificat modul în care am reacţionat, nici intenţia mea înţeleasă greşit în legătură cu anumite afirmaţii, dar nici încercările mele repetate de a îndrepta consecinţele cauzate.

De aceea, mă simt nevoit să îmi caut mai departe dreptatea în faţa unor foruri independente şi imparţiale, care să îmi asigure un tratament just şi echitabil.

Ilie Năstase”.

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Năstase, căpitanul-nejucător al naționalei României de Fed Cup, nu va mai avea dreptul să asiste la meciurile organizate de ITF nici măcar în calitate de spectator până la data menționată. Forul internațional l-a mai amendat și cu 10.000 de dolari pe legendarul tenismen. „Ilie Năstase este suspendat din orice...

Preluat de la EVZ