Fetiţa de doar cinci ani a fost amendată cu 150 de lire de un consiliu local din Marea Britanie, după ce a fost prinsă că a vândut, fără autorizație, pahare cu limonadă, la 50 de pence bucata, participanţilor la un festival din Londra, informează BBC

Andre Spicer, tatăl fetiței, le-a povestit jurnaliștilor că fiica lui şi-a amenajat o tarabă în Mile End, în estul Londrei, într-o zonă în care mii de melomani se îndreptau către Festivalul Lovebox, care s-a desfășurat weekendul trecut. 

El a mai relatat că fetiţa a fost încântată de ideea de a-şi instala o tarabă în apropierea locuinţei. „Nu a vrut decât să aducă un zâmbet pe faţa oamenilor. A fost foarte mândră de ea”, a spus Andre Spicer.

„Dar, după puţin timp, patru ofiţeri au trecut strada spre noi. Am fost şocat. Am crezut că ne vor spune să strângem taraba şi să plecăm acasă”, a mai spus tatăl fetiței de cinci ani. Dar poliţiştii şi-au pornit camerele mobile şi l-au informat că fiica sa nu deţine autorizaţie de comerţ și că va fi amendată. 

Fetiţa a izbucnit în lacrimi şi i-a spus: „Am făcut un lucru rău”. „Am primit o înştiinţare de amendă de 150 de lire. Am strâns taraba şi am plecat acasă”, a mai declarat Spicer. 


Scene de GROAZĂ pentru un copil de 5 ani. Fetiță TERORIZATĂ de un JANDARM. „Nu vreau la ÎNCHISOARE” – VIDEO


După incident, consiliul local din Tower Hamlets a anulat amenda şi a prezentat scuze.

„Ne pare foarte rău pentru că s-a întâmplat aşa ceva. Aşteptăm de la ofiţerii noştri să dea dovadă de bun-simţ şi să facă uz în mod raţional de puterile pe care le au”, a declarat purtătoarea de cuvânt a consiliului local. „Amenda va fi anulată imediat”, a precizat aceasta, adăugând că Andre Spicer şi fetiţa sa au fost contactaţi şi li s-au transmis scuze. 

Potrivit regulamentului privind comerţul ambulant în locurile publice, pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi sunt necesare o autorizaţie, temporară sau permanentă, plata unei taxe, vârsta de cel puțin 17 ani şi îndeplinirea unor cerinţe, în cazul comercializării produselor de mare risc.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Fetiţa de doar cinci ani a fost amendată cu 150 de lire de un consiliu local din Marea Britanie, după ce a fost prinsă că a vândut, fără autorizație, pahare cu limonadă, la 50 de pence bucata, participanţilor la un festival din Londra, informează BBC.  Andre Spicer, tatăl fetiței, le-a povestit...

Preluat de la EVZ