Știu cum e asta, o vacanță de vară mi-am ținut copiii în casă de frica unui infractor care furase calculatoarele din sala de informatică și spunea că mi-i omoară. Tatăl lor era polițist, era omul rău care îl trimitea la închisoare.

Nu m-am plîns niciodată, meseria asta vine la pachet cu multe rahaturi.

Ca soție de polițist, am știut mereu că nu suntem iubiți. Odată mergeam pe stradă și m-am trezit lovită cu ceva peste picioare. Am apucat să văd ura din ochii țiganului care mă lovise. Sclipea ura. Erau mai mulți și unul a zis: Mai dă-i una, asta e femeia lu’ Popescu, Dumnezeii mamii lor de curcani!

În 22 de ani s-au adunat multe. Nici nu mai are rost să le povestesc. Nu mai invidiați polițiștii că au salarii puțin mai mari. Nu aveți de ce. Cînd pleacă la 112 nu știu niciodată ce-i așteaptă: topoare aruncate din bezna nopții trecînd razant pe lîngă ureche, nebuni ce-și scot familiile afară din casă și dau drumul la gaz. Știind că vine poliția ei o așteaptă cu cuțitul înfipt în fundul de pîine. Toate mizeriile lumii un polițist le vede și le trăiește.

Acum nu se mai fac autopsii pe ușa șurii în fundul grădinii, dar s-au făcut și polițiștii asistau că așa trebuia.

Cînd polițistul pleacă noaptea la 112, familia lui rămîne trează pînă se întoarce acasă. Și cînd se întoarce e deja dimineață…

Copiii mai ațipeau, dar se trezeau și mă întrebau: Mamă, a venit tata?

Cît despre polițistul care a murit aseară în gară la Burdujeni…Dumnezeu să-l ierte. ”Riscurile meseriei”, vor spune unii reci și nepăsători. El va fi îngropat, nevastă-sa va primi un drapel și vreo doi bănuți, șefii și colegii lui vor sta cu cascheta în mîini și cu lacrimi în ochi cînd peste sicriu vor fi aruncate lopeți grele de pămînt, doi copii mici rămași orfani de tată vor înțelege mai tîrziu de ce. Se mai întîmplă, nu-i așa?

Este prima și poate ultima oară cînd povestesc despre așa ceva, dar aseară un polițist a murit nevinovat în gară la Burdujeni. Avea 38 de ani. La 38 de ani, pentru unii, viața abia începe”, a scris Luminița pe pagina ei de socializare.

rootstireaActualitate/Esential
Știu cum e asta, o vacanță de vară mi-am ținut copiii în casă de frica unui infractor care furase calculatoarele din sala de informatică și spunea că mi-i omoară. Tatăl lor era polițist, era omul rău care îl trimitea la închisoare. Nu m-am plîns niciodată, meseria asta vine la pachet...

Preluat de la romania ntv