Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 alături de comisarii pentru Protecţia Consumatorului, și-au înmulțit controalele la unităţile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.


Cum să eviți TOXIINFECȚIA alimentară pe LITORALUL ROMÂNESC. Top 5 sfaturi


Vineri, 21 iulie, au fost verificate 38 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi în valoare de 28.000 de lei pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la cinci restaurante, patru magazine alimentare, doua unități tip fast food, un bufet şi un laborator cofetărie/patiserie.

În plus, tot din restaurantele și fast-food-urile de pe litoral au fost confiscate şi retrase de la comercializare 10 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, care vor fi distruse.


Patronii amendați de OPC, pe litoral, dau zor să-și igienizeze localurile


ANSVSA reamintește că, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 


Temperatura apei mării, de la Mamaia, verificată de pe telefon

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 alături de comisarii pentru Protecţia Consumatorului, și-au înmulțit controalele la unităţile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Cum să eviți TOXIINFECȚIA alimentară pe LITORALUL ROMÂNESC. Top 5 sfaturi Vineri, 21 iulie,...

Preluat de la EVZ