Sentința mică și informația că judecătorul ar fi stabilit ca executarea ei să se facă într-o închisoare cu regim semi-deschis au reaprins scenariile din jurul Balenei Albastre și al mitului că uriașul animal marin eșuează pe țărm încercând să transcendă într-o altă lume după un zbor deasupra mării.


Balena Albastră, un fake news cu consecințe înfiorătoare. Interviu cu un licean, salvator al ”balenelor albastre eșuate”, adică al tinerilor care sunt dispuși să execute provocările ”curatorilor”


Bogăția de informații despre acest nou pas spre deslușirea enigmei nebuniei care, la un moment dat, părea că a pus stăpânire pe siteurile de socializare frecventate de adolescenți, este uriașă. Dar, ca în orice caz de acest fel, e dificil să faci diferența dintre informațiile fake și cele reale.

Filip „Vulpoiul”

Sentința, preluată de presa din Marea Britanie (unde paranoia jocului suicidal ține subiectul în priză) și citată apoi de cea românească, nu este de 3 ani, ci de 3 ani și 4 luni. Asta pentru acuratețe. Pedeapsa a fost dictată de Judecătoria din Tobolsk, regiunea Tiumen. Tot pentru acuratețe trebuie spus că Filip Budeikin a fost condamnat pentru că a determinat două tinere să încerce să se sinucidă. Cele două tinere au scăpat cu viață.

Discuțiile cu ele au avut loc în perioada aprilie-mai 2016. Aici e nevoie de un strop de background. Filip Budeikin a fost arestat pe 15 noiembrie 2016. Acuzațiile erau de ”incitare la sinucidere”, potrivit articolului 110 din Codul rusesc. El fusese administratorul unui grup – F57 – deschis pe siteul de socializare VKontakten, asemănător Facebook-ului care stăpânește lumea occidentală.


„Cei care vor să RENUNȚE la «Balena Albastră» sunt AMENINȚAȚI cu moartea părinţilor” – polițiști infiltrați în jocul ce impinge tinerii la sinucidere.


În cadrul acestui grup, adolescenții care manifestau tendințe depresive erau atrași în jocul nebunesc al celor 50 de zile cu ”sarcini” date de un ”curator” (în fapt administratorii grupului) despre care ați auzit atât de multe în primăvara acestui an. Ultima sarcină era ”transcendența”, ”zborul”, pe parcursul căruia ”curatorul” are grijă să nu eșuezi pe țărm. De fapt misiunea finală era sinuciderea.

Dar câți adolescenți s-au sinucis? Numerele diferă ca și cum ar fi vorba de cantități neglijabile nu de vieți de tineri.

FSB intră pe fir

La arestarea lui Filip Budeikin se vorbea de 130 de tineri care s-au sinucis în Federația Rusă și în țări ale spațiului ex-sovietic. La cele mai multe cazuri se aplica un patern: copiii se mutilaseră, scrijelindu-și în carne simbolul Balenei și erau activi în grupul blestemat de pe VK. Totuși, în actele de acuzare a lui Budeikin se vorbește despre 16 sinucideri care s-ar lega de dialogul cu cel poreclit ”Lis”-”Vulpoiul”.

La o audiere pentru prelungirea mandatului de arestare, ”Budeikin” a recunoscut că 17 adolescenți s-au sinucis după ce i-a ”plimbat” prin diverse sarcini timp de 50 de zile și că alte 28 de persoane se apropiau de ”pasul final”.

Să revenim la sentința de acum. Pe 17 iulie, Judecătoria din Tobolsk l-a condamnat pe Filip Budeikin la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru că a determinat două fete să se sinucidă.

Una dintre ele, avea 17 ani, este chiar din Tobolsk. A fost oprită de la sinucidere de FSB, serviciul secret rusesc. A doua, originală din Astrahan, dar stabilită într-un sat din Tiumen, avea 16 ani, în 2016. A refuzat sarcina de a se filma când ucide animalele din casă și atunci Budeikin s-a grăbit și i-a cerut direct să se sinucidă. Fata s-a speriat și și-a sunat mama care a sunat la salvare.


Un joc în care participanților li se ordonă să se sinucidă! Moartea suspectă a unui adolescent deschide și în România speculațiile despre „Balena Albastră”


Stai! Cum adică FSB a intervenit în mai 2016, iar ”Vulpoiul” a fost arestat abia în noiembrie? Răspunsul e simplu. Încă de la începutul anului 2016, Budeikin (împreună cu un asociat de-al său, Sinîi Mori – Marea Balenelor, lăsat suspect în libertate) a dat interviuri în care explica foarte clar ce se petrece pe F57. Prezența acestor agenți în mediul online era simplu de intuit.

Hai să termin cu sentința din 17 iulie: Budeikin are 10 zile ca să o atace cu apel, dacă nu o face, ea rămâne definitivă. Atunci el ar trebui transferat din închisoarea de maximă siguranță Cresti, din Sankt Petersburg, unde este acum, într-o colonie-pușcărie din Siberia. Nu pare o închisoare cu regim semi-deschiss, măcar dacă ne amintim ce au însemnat în istorie gulagurile din Siberia.

Probabil că va rămâne la Sankt Petersburg încă mult timp.

Minciuna din spatele isteriei mondiale

Pe 17 iulie, Budeikin primește prima sentință și a doua zi Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, decide majorarea pedepselor pentru încălcarea articolului 110 din Codul Criminal (penal), ”incitarea la sinucidere”. Oricum în cazul F57-Balena Albastră nu mai avea vreun efect, neacționând retroactiv.

Duma a decis să crească pedepsele pentru incitarea la sinucidere sau la tentativă de sinucidere de la cel mult 5 ani la pedepse de la 5 la 10 ani. Incitarea unui minor sau a unei persoane cu dizabilități va fi pedepsită cu închisoare de la 6 la 12 ani, până acum maximul fiind de 6 ani. Dacă sunt mai multe victime, pedeapsa e de până la 15 ani.


Balena Albastră. Thriller de Oscar, DAR REAL – Mesaj ce poate afecta emoţional. Doi premieri CONFIRMĂ DEZVĂLUIRILE EVZ


Organizarea așa-zisor ”grupuri ale morții”, unde se propagă ideea sinuciderii, fie ele în lumea virtuală sau în viața reală, va fi pedepsită cu închisoarea de la 5 la 10 ani, acum fiind pedepsită cu cel mult 4 ani.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/alex-piturca.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/alex-piturca-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Sentința mică și informația că judecătorul ar fi stabilit ca executarea ei să se facă într-o închisoare cu regim semi-deschis au reaprins scenariile din jurul Balenei Albastre și al mitului că uriașul animal marin eșuează pe țărm încercând să transcendă într-o altă lume după un zbor deasupra mării. Balena Albastră,...

Preluat de la EVZ