TAB-ul 77 scufundat în Dunăre este greu de recuperat dintr-un motiv halucinant. Surse militare au precizat, pentru EVZ, că Transportorul Amfibiu Blindat nu este prevăzut cu sisteme de ancorare pentru scoaterea din apă. Operațiunea de recuperare a autovehiculului militar, scufundat în timpul exercițiului NATO Saber Guardian, a demarat, vineri, în dreptul localității Bordușani, din județul Ialomița.

Oficiali ai Armatei României au declarat, pentru EVZ, că operațiunea este dificilă și poate dura până la șapte ore. Pentru aducerea la suprafață a autovehiculului militar ce aparține Brigăzii I Mecanizată s-a apelat la un operator privat care a adus în zonă o barjă dotată cu o macara de mare tonaj. Din informațiile furnizate de surse militare TAB-ul cântărește circa 17 tone dar acum, fiind sub apă, greutatea sa ajunge la circa 20 de tone.

La operațiune au fost mobilizate două echipe de scafandri militari care încearcă să ancoreze TAB-ul cu ajutorul unor cabluri și a unor chingi. Acțiunea este dificilă deoarece, ne-au precizat surse militare, Transportorul Amfibiu Blindat nu este dotat cu sisteme de ancorare pentru scoaterea din apă, ci doar pentru tractare la suprafață. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
TAB-ul 77 scufundat în Dunăre este greu de recuperat dintr-un motiv halucinant. Surse militare au precizat, pentru EVZ, că Transportorul Amfibiu Blindat nu este prevăzut cu sisteme de ancorare pentru scoaterea din apă. Operațiunea de recuperare a autovehiculului militar, scufundat în timpul exercițiului NATO Saber Guardian, a demarat, vineri, în dreptul...

Preluat de la EVZ