Începând de săptămâna viitoare, Statele Unite vor interzice turiștilor americani să viziteze Coreea de Nord, măsură ce va intra în vigoare la 30 de zile după anunțul oficial, conform agențiilor de turism, citate de CNN News.

Companiile turistice Koryo Tours și Young Pioneer Tours au transmis că interdicția va fi anunțată pe 27 iulie, urmând ca aceasta să intre în vigoare 30 de zile mai târziu.

SUA nu a confirmat informațiile făcute publice de către agențiile de turism.

Young Pioneer Tours a fost agenția prin intermediul căreia studentul american Otto Warmbier a călătorit în Coreea de Nord.

Otto Warmbier fusese repatriat în SUA după ce a fost închis peste un an în Coreea de Nord.

Acesta a decedat din cauza tratamentului îngrozitor și torturilor pe care le-a îndurat în perioada detenției nord-coreene, conform părinților săi. Warmbier a aterizat în SUA pe 13 iunie fără să poată vorbi, vedea sau reacționa la stimulente verbale. La scurt timp după ce a fost repatriat acesta a decedat.

Tensiunile în Peninsula Coreea s-au intensificat de asemenea după ce, la 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experții spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părți ale coastei de vest a SUA.

Washingtonul a anunțat anterior impunerea unor noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, prin intermediul unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU care să vizeze companiile străine ce fac afaceri cu Phenianul.

sursa: Mediafax.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sua-vor-interzice-americanilor-sa-viziteze-coreea-de-nord-40292.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sua-vor-interzice-americanilor-sa-viziteze-coreea-de-nord-40292-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv