Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Raluca Stăncescu, a fost arestată preventiv, vineri, aceasta fiind acuzată de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului și divulgarea informațiilor secrete de serviciu.

Rodica Neagu Dumitrescu, de la Biroul Relații Publice al Curții de Apel Suceava, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că instanța a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă pe 30 de zile pentru Raluca Stăncescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și pentru Cătălin Stavără.

Raluca Stăncescu a fost acuzată de procurorii DNA de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Totodată, Cătălin Stavără a fost acuzat de șantaj.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcția sa – prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, „a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane”.

Concret, Stăncescu și Stavără au încercat să determine o persoană să întreprindă demersurile în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament și garsonieră), din Botoșani, în favoarea unei rude a inculpatului Stavără.

„Prin constrângerea psihică exercitată, inculpații Stăncescu Raluca și Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că în situația exprimării unui refuz, va suferi repercusiuni specifice răspunderii penale prin demararea unor cercetări față de persoana sa și a membrilor familiei sale, vizând săvârșirea unor pretinse infracțiuni de evaziune fiscală și trafic de persoane”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Totodată, anchetatorii au mai arătat că în perioada 30 octombrie 2015 – 4 februarie 2016, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani l-a determinat în mod direct pe agentul de poliție în cadrul Poliției municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale, Constantin Batcă, să tergiverseze cercetările pe care le efectua față de Cătălin Stavără, pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe.

„În același context și în aceeași calitate, la data de 4 februarie 2016, inculpata Stăncescu Raluca l-a determinat pe inculpatul Batcă Constantin, să-i pună la dispoziție, fără drept, un suport optic ce conținea înregistrări ale unor camere de supraveghere (mijloc de probă în același dosar penal menționat mai sus) în vederea favorizării inculpatului Stavără Cătălin, lucru pe care agentul de poliție l-a și făcut în cursul aceleiași luni. În aceeași calitate, la data de 22 iunie 2016, magistratul a divulgat, fără drept, inculpatului Stavără Cătălin date nedestinate publicității, cu caracter confidențial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui dosar penal”, potrivit comunicatului DNA.

În același dosar, procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în cazul agentului de poliție Constantin Batcă, din cadrul Poliției municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale. Acesta este acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată, compromiterea intereselor justiției. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/prim-procurorul-parchetului-de-pe-langa-tribunalul-botosani-arestat-preventiv-40318.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/prim-procurorul-parchetului-de-pe-langa-tribunalul-botosani-arestat-preventiv-40318-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv