„Asistăm la o plecare masivă din sistem a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competență profesională și care pot să aducă un plus organismului militar,” a declarat la începutul ședinței de Guvern, de ieri, ministrul de resort, Adrian Țuțuianu.

El a spus ca „în situația modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul. Totodată, valoarea pensiei nu va depăși sută la sută din baza de calcul și nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămân la valoarea actuală.”

Aceste precizări au fost făcute pentru a-i lămuri pe cei din armată că Ministerul Apărării nu intenționează să creeze probleme suplimentare care să genereze plecări din sistem, a ținut să precizeze Țuțuianu.

Premierul Mihai Tudose a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a găsit o formulă prin care sistemul pensiilor militare să rămână în vigoare.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Asistăm la o plecare masivă din sistem a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competență profesională și care pot să aducă un plus organismului militar,” a declarat la începutul ședinței de Guvern, de ieri, ministrul de resort, Adrian Țuțuianu.El a spus ca „în situația modificării actualei legi...

Preluat de la EVZ