Partidul Democrat, susținut de alte facțiuni politice, a propus vineri un nou proiect de lege privind retragerea trupelor ruse din Republica Moldova, informează site-ul online Unimedia.

Membri ai Partidului Socialiștilor (PSRM) au părăsit plenul Parlamentului în semn de protest față de noua propunere, conform Mediafax.

Conform unor parlamentari, ”staționarea continuă a trupelor ruse și întărirea prezenței militare a acestora în partea de est a Republicii Moldova, constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența, suveranitatea, integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a statului moldovean”.

Totodată, ”menținerea pe teritoriul Republicii Moldova a unui volum mare de arme și echipament militar reprezintă o amenințare constantă a securității și stabilității regionale și europene în general”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/parlamentul-de-la-chisinau-cere-retragerea-trupelor-ruse-din-republica-moldova-40299.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/parlamentul-de-la-chisinau-cere-retragerea-trupelor-ruse-din-republica-moldova-40299-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv