În timp ce militantii Statului Islamic (SIL) continuă să se opună avansării forțelor  SDF, angajându-se într-un război de gherilă urbană urbană, masacrul devine atât de sumbru încât cadavrele se descompun la vedere, potrivit RT.com.

”Imaginea este apocaliptică: străzi pline de cadavre, școli, poduri și moschei distruse complet. Morții se află în stradă, unii au fost târâți de mașini”, a declarat un supraviețuitor  al măcelului de la Raqqa.

”Câinii mănâncă trupurile [moarte], pentru că nu era nimeni care să-i ridice. Ai fugi dacă le ai vedea, pentru că nu ai cum să le poți ridica”, a spus un alt refugiat,care așteaptă să fie adăpostit în orașul Hama. Civilii sunt prinși în menghina  trupelor SDF și  cele ale teroriștilor care controlează orașul, spun martorii. Locuitorii care fug de pe  câmpul de luptă dau vina pe SIL și pe avioanele americane și rusești  pentru distrugerea completă a orașului.

”Masacrele din Raqqa au fost comise de ISIS și de coaliție”, a declarat un alt  martor ocular.
În siguranță la Hama, un alt bărbat care a avut norocul să supraviețuiască asediului de la Raqqa, a remarcat ferocitatea operațiunii militare în curs de desfășurare. ”Nu există nimic în Raqqa, cu excepția distrugerii din partea coaliției și a  ISIS”, a spus acesta.

Potrivit acestuia, ”fiecare sat a avut un masacru iar masacrele au fost peste tot”.

Organizația Națiunilor Unite estimează că aproximativ 190 000 de locuitori ai provinciei Raqqa  au părăsit localitatea începând cu  1 aprilie. Din acest număr, 20 000 de persoane au fost strămutate de la începerea operațiunii FD la începutul lunii iunie.

Marți, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a susținut  că ofensiva susținută de SUA în Raqqa progresează încet. ”Știam că mergem acolo că Raqqa va fi foarte greu”, potrivit unor surse militare citate de Washington Examiner. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În timp ce militantii Statului Islamic (SIL) continuă să se opună avansării forțelor  SDF, angajându-se într-un război de gherilă urbană urbană, masacrul devine atât de sumbru încât cadavrele se descompun la vedere, potrivit RT.com.”Imaginea este apocaliptică: străzi pline de cadavre, școli, poduri și moschei distruse complet. Morții se află...

Preluat de la EVZ