El consideră că numărul extremiştilor care ar putea fi dispuși să efectueze atacuri teroriste în Germania a crescut la 690, aproape cu o sută mai mulţi decât Ministerul de Interne a anunţat în februarie.

Cotidianul german,Frankfurter Rundschau, a spus că există o subdiviziune a extremiștilor de dreapta și de stânga, dar că islamiștii reprezintă cea mai mare amenințare.

„În scena din stânga, statele germane au estimat în prezent un număr care poate fi calculat pe degetele unei mâini. În scena din dreapta, numărul este deja format din două cifre”, a spus el.

„Spre deosebire de scena actuală a criminalității de stânga, vedem foarte mult riscul ca structurile teroriste să se formeze în spectrul drept. În ultimii doi ani, tema imigrației a dus la o radicalizare vizibilă a scenei. Numeroasele infracțiuni îndreptate împotriva adăposturilor solicitanților de azil în 2015 și 2016 subliniază acest lucru. Suntem foarte vigilenți și vrem să începem investigațiile cât mai repede posibil, fără să pierdem timp preţios observând prea mult”, a mai adăugat acesta.

Cu ISIS pe punctul de a fi spulberat din Irak și Siria, experții sugerează că militanții care se întorc în Occident ar putea dori să fie trimiși în închisoare, unde pot înființa ceea ce este descris ca fiind „universități jihadiste” pentru a declanșa o nouă mișcare.

Se preconizează, de asemenea, că statul islamic ar putea renaşte din cenușă, sub un nou nume, și cu o armată proaspătă de jihadişti spălați pe creier dacă grupul din Orientul Mijlociu va fi distrus, scrie Daily Mail.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
El consideră că numărul extremiştilor care ar putea fi dispuși să efectueze atacuri teroriste în Germania a crescut la 690, aproape cu o sută mai mulţi decât Ministerul de Interne a anunţat în februarie.Cotidianul german,Frankfurter Rundschau, a spus că există o subdiviziune a extremiștilor de dreapta și de stânga,...

Preluat de la EVZ