Cutremurul produs joi noapte în largul coastelor de vest ale Turciei şi insulei greceşti Kos a provocat un mini-tsunami, care a avariat mai multe ambarcaţiuni din postul Bodrum, relatează EFE, citat de Agerpres.

Un val de aproape un metru a fost înregistrat de Observatorul seismografic din Kandilli, pe coasta din Bodrum, un oraş turistic cu port recreativ.

În timp ce navele și ambarcațiunile din port au fost inundate, s-au înregistrat pagube și pe uscat, 60 de maşini au fost târâte de val.

Magazinele cu suveniruri de pe litoral și  barurile au fost invadate de apele care au provocat mai multe fisuri în clădiri, relatează presa locală.

Guvernatoarea provinciei Mugla, Esenguli Civelek, a confirmat postului NTV că nu există victime.

Aproximativ 80 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza unor leziuni, majoritatea uşoare. Leziunile au fost provocat de faptul că au sărit pe geam sau din balcoane la momentul cutremurului.

După primul seism, survenit la 22:31 GMT, s-au înregistrat circa 150 de replici dintre care 16 au depăşit magnitudinea de 4 grade, potrivit datelor publicate pe site-ul observatorului din Kandilli.

Observatorul seismografic a revizuit estimarea sa iniţială a cutremurului de 6,3 grade, majorând-o la 6,5 grade, informează NTV.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cutremurul produs joi noapte în largul coastelor de vest ale Turciei şi insulei greceşti Kos a provocat un mini-tsunami, care a avariat mai multe ambarcaţiuni din postul Bodrum, relatează EFE, citat de Agerpres.Un val de aproape un metru a fost înregistrat de Observatorul seismografic din Kandilli, pe coasta din...

Preluat de la EVZ