Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, surclasând cancerul. Românilor le este recomandat să fie mult mai atenți la cauzele care provoacă bolile cardiovasculare avertizează Rodica Tănăsescu, președinta societății care lansează și o campanie de conștientizare,  Societatea Națională de Medicină a Familiei (SNMF), sub sloganul ”Câte vieți are inima ta?”

 

Doamna Tănăsescu a declarat Agerpres: “Sistemul de sănătate din România are o acută nevoie de echilibru între palierele de îngrijire a oamenilor, de o adevărată strategie pe termen mediu și lung, are nevoie de programe de educație, de creștere a aderenței la tratament, de depistarea precoce a bolilor, de colaborarea între specialități, de un mecanism integrat de monitorizare a pacienților cu boli cardiovasculare, de programe de recuperare post-infarct. Pentru a atrage atenția asupra tuturor acestor probleme, am lansat campania ”Câte vieți are inima ta?” și ne propunem ca oamenii să conștientizeze șansa pe care o avem de a evita suferințe, invalidități și decese datorate acestor boli”.

 

Rodica Tănăsescu speră ca oamenii să răspundă campaniei și să ia foarte în serios avertizările medicilor. “Oamenii să știe că trebuie să vină la medic nu numai atunci când inima îi bate pe umăr și le spune că ceva nu este în ordine, ci și înainte de a se întâmpla aceste lucruri. Pacienții trebuie să înțeleagă că trebuie să meargă la medic, să învețe despre ceea ce își dorește inima lor, să își controleze boala și împreună să putem să avem rezultate”.

 

Președintele Societății Naționale de Medicină a Familiei (SNMF) a subliniat că programul pentru infarctul acut este excepțional: “El salvează vieți, dar nu putem gândi că vom avea 20 de milioane de cetățeni stentați, așadar trebuie să facem prevenție așa încât un număr cât mai mic de oameni să ajungă la suferința și complicațiile pe care le implică infarctul miocardic”, a arătat Rodica Tănăsescu, subliniind că “insuficiența cardiacă omoară mai mult decât cancerul”.

 

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, surclasând cancerul. Românilor le este recomandat să fie mult mai atenți la cauzele care provoacă bolile cardiovasculare avertizează Rodica Tănăsescu, președinta societății care lansează și o campanie de conștientizare,  Societatea Națională de Medicină a Familiei (SNMF), sub sloganul ”Câte vieți...

Preluat de la EVZ