Constructorul german de automobile de lux Audi, divizie a grupului Volkswagen, a anunțat astăzi că va rechema la service până la 850.000 de autovehicule cu motoare diesel pentru resetarea sistemului software care controlează emisiile poluante, la câteva zile după un demers similar al rivalului Daimler, informează AFP.

Această rechemare voluntară, gratuită pentru clienți, vizează vehiculele dotate cu motoare V6 și V8 TDI care îndeplinesc normele Euro 5 și Euro 6, vândute în Europa dar și în alte țări, exceptând SUA și Canada, scrie Agerpres.

Prin această acțiune, Audi vrea să reducă emisiile poluante ale vehiculelor în condiții reale de drum și să evite o posibile interdicție de circulație. Constructorul a adăugat acest serviciu este oferit și posesorilor de vehicule mărcile Porsche și Volkswagen echipate cu aceleași motoare.

Marți, un alt producător german de autovehicule, Daimler AG a demarat și el un program similar care vizează trei milioane vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel din Europa care încalcă standardele privind emisiile poluante.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/audi-recheama-la-service-850-000-de-autovehicule-diesel-pentru-resetarea-softului-de-poluare-40297.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/audi-recheama-la-service-850-000-de-autovehicule-diesel-pentru-resetarea-softului-de-poluare-40297-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv