Elicopterul SMURD a intervenit, astăzi, pentru salvarea unui bărbat de 45 de ani, din Bistrița-Năsăud, care s-a răsturnat cu tractorul într-o zonă greu accesibilă, din Munții Țibleșului, medicul și rănitul fiind ridicați cu troliul și transportați în aer până la locul unde aeronava a putut ateriza.

Reprezentanții Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud au declarat corespondentului MEDIAFAX că un bărbat de 45 de ani din comuna Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud, angajat al unei firme de exploatare forestieră, s-a răsturnat vineri cu tractorul într-o zonă greu accesibilă din Munții Țibleșului, în urma accidentului bărbatul fiind grav rănit.

“Am fost solicitați să intervenim la un accident grav, petrecut într-o zonă foarte greu accesibilă din Munții Țibleșului. La fața locului a intervenit un echipaj al ambulanței, medicii SMURD și echipajul Salvamont. Am reușit, cu ajutorul tărgii speciale, să îl ducem pe rănit până într-o zonă mai accesibilă. Starea gravă a impus solicitarea elicopterului SMURD care însă nu a putut ateriza în zona respectivă din cauza terenului abrupt. Medicul SMURD a coborât din aeronavă cu ajutorul unui troliu, iar rănitul și medicul au fost preluați, după stabilizare, în același mod și transportați, în afara elicopterului, până într-o zonă în care acesta a putut ateriza. Intervenția fost una extrem de dificilă, bărbatul fiind în stare gravă” a declarat pentu Mediafax șeful Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud, Mircea Baciu.

Accidentul s-a petrecut în zona Suplai din Munții Țibleșului, bărbatul rănit fiind angajat al unei firme de exploatare forestieră și lucra la realizarea unui drum forestier prin munți.

Din primele informații, polițiștii au stabilit că bărbatul s-a accidentat în timp ce muncea, acesta fiind găsit într-o prăpastie adâncă de 200 de metri.

„Un bărbat de 45 de ani din Rebrișoara, în timp ce efectua lucrări cu un utilaj forestier, pe un drum forestier, pe raza localității Suplai s-a răsturnat cu acesta, rostogolindu-se la vale. În urma accidentului a rezultat rănirea acestuia”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, agent principal, Diana Pintea.

În acest caz, și Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud a declanșat o anchetă.

Sursă foto : Mediafax

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/accident-grav-un-barbat-s-a-rostogolit-70-de-metri-intr-o-rapa-cu-tractorul-galerie-foto-40302.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/accident-grav-un-barbat-s-a-rostogolit-70-de-metri-intr-o-rapa-cu-tractorul-galerie-foto-40302-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv