Autor:
Carmen Vintilă
|
miercuri, 01 februarie 2017 | 0 Comentarii
| 131 Vizualizari

<!–

–>

Mai mulţi lideri PNL au discutat marţi noaptea despre posibilitatea ca toţi cei 99 de senatori şi deputaţi liberali să demisioneze din Parlament în semn de protest faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi cu intenţia de a provoca alegeri anticipate în cel mai scurt timp, scrie news.ro.

Liberalii vor avea astăzi o şedinţă în care vor analiza din nou această ipoteză a demisiei în bloc a tuturor parlamentarilor.

”Forţăm alegeri anticipate”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL participanţi la discuţiile de marţi noapte. ”Se va mai discuta mâine (miercuri – n. red.) dimineaţă. Ne întâlnim şi decidem”, a declarat un alt liberal care a luat parte la aceste discuţii.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache. 

Întrebat de ce a fost adoptată această OUG într-o şedinţă de Guvern seara, fără ca proiectul să fie anunţat pe ordinea de zi a şedinţei, Iordache a spus: “Pentru că la această oră a fost şedinţa de Guvern (…) În ordinea de zi există mai multe proiecte (…) Ordinea de zi a fost suplimentată (…), Guvernul poate suplimenta ordinea de zi”. 

Potrivit ministrului Justiţiei, Guvernul este cel care stabileşte “oportunitatea” aprobării unui act normativ. 

“Legile în această ţară le face fie Guvernul, fie Parlamentul. Eu invit Parlamentul pe această Ordonanţă, pe care noi am iniţiat-o, să o modifice aşa cum consideră de cuviinţă”, a mai afirmat Iordache. 

Tag-uri:
OUG, coduri penale, lege, Florin Iordache

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
SURSE: Liderii PNL analizează ipoteza demisiei în bloc a tuturor parlamentarilor liberali
.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/08-turcan-cu-liberalii-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/08-turcan-cu-liberalii-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 01 februarie 2017 | 0 Comentarii | 131 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ