loading…

Uniunea Europeană este pe cale să își atingă obiectivul ca, până în 2020, energia provenită din surse regenerabile să reprezinte 20% din energia consumată, se arată într-un raport al Executivului comunitar consultat de Reuters.

În acest raport, care ar urma să fie publicat miercuri, Comisia Europeană susține că energiile regenerabile au fost responsabile pentru 16,4% din consumul de energie în 2015.

“În pofida incertitudinilor geopolitice…Europa va continua să avanseze în tranziția la energie curată și va cere Chinei și altor jucători să facă progrese”, a declarat comisarul european pentru Mediu și Energie, Miguel Arias Canete, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană susține că utilizarea sporită a surselor regenerabile a permis realizarea unor economii estimate la 16 miliarde de euro în 2015 ca urmare a diminuării importurilor de combustibili fosili. Raportul precizează că dezvoltarea surselor regenerabile a fost inegală, în condițiile în care energia eoliană onshore a crescut mai rapid decât energia fotovoltaică.

Cu toate acestea, Executivul comunitar subliniază că în următorii ani statele membre trebuie să-și dubleze eforturile pentru a îndeplini țintele mai stricte și de asemenea au dificultăți în a reduce emisiile poluante în sectorul transporturilor. Pentru acest sector, obiectivul pentru 2020 este ca energia provenită din surse regenerabile să reprezinte 10% din energia consumată, în timp ce în 2015 nivelul preconizat era de 6% din cauza adoptării rapide a biocombustibililor avansați.

Potrivit acordului convenit la summitul de la Paris din 2015, blocul comunitar s-a angajat să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% comparativ cu nivelul din 1990. De asemenea, UE și-a fixat ca obiectiv creșterea ponderii energiilor regenerabile până la cel puțin 27% din energia consumată în 2030, un obiectiv pe care organizațiile de mediu l-au criticat ca fiind unul modest.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/uniunea-europeana-pe-cale-sa-isi-atinga-obiectivul-in-folosirea-energiei-regenerabile-35462.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/uniunea-europeana-pe-cale-sa-isi-atinga-obiectivul-in-folosirea-energiei-regenerabile-35462-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv