Autor:
Matei Năstase
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 1 Comentarii
| 185 Vizualizari

<!–

–>

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a spus marți că în privința abuzului în serviciu, România ar trebui să se alinieze strict la practicile țărilor occidentale. El a mai menționat că nu trebuie să nici să avem o legislație mai ”laxă”, dar nici să ”supralegiferăm”.

“Din analizele pe care le-am văzut şi eu, peste 70% din cazurile din dosarele instrumentate de DNA sunt pe abuz în serviciu. Cred că avem o problemă: ori este interpretarea abuzivă, ori este legea neclară. Eu cred că nu trebuie să mergem cu idei preconcepute nici într-o direcţie, nici în alta şi ce cred că trebuie să facă România în privinţa incriminării abuzului în serviciu nu este dezincriminare, ci să ne aliniem strict la practica ţărilor occidentale care au mai multă experienţă în acest domeniu. Nu trebuie nici să supralegiferăm, nici să avem o legislaţie mai laxă în această privinţă. Aşa cum sunt şi recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa abuzului în serviciu, trebuie reconsiderate formulele legislative care în multe ţări, nu numai în România, au dat posibilitatea unor abuzuri grave care au afectat pe cei care au fost vizaţi”, a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că sumele din prejudicii ar trebui să fie recuperate şi nu indisponibilizate.

Tag-uri:
tariceanu, abuz, abuzul in serviciu, legiferare, laxa, dna, comisie, venetia

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu, DECLARAȚIE BOMBĂ despre abuzul în serviciu. Ce trebuie făcut.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/calin-popescu-tariceanu_1-465x390-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/calin-popescu-tariceanu_1-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Matei Năstase | marţi, 31 ianuarie 2017 | 1 Comentarii | 185 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ