Autor:
Maria AnghelPetrisor Cana |
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 324 Vizualizari

<!–

–>

Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, instrumentează un caz de corupţie în care sunt implicaţi 11 poliţişti rutieri din Tecuci, Galaţi şi Postul de Poliţie Cosmeşti. Ofiţerii anticorupţie s-au autosesizat încă din anul 2014 faţă de o adevărată reţea a şpăgilor care funcţiona pe ruta Tecuci-Galaţi. Din primele informaţii furnizate de anchetetori, pentru EVZ, reiese că agenţii cereau sume cuprinse între 100 şi 1.500 de lei pentru a-i ierta pe şoferii care încălcau legea.

Ofițerii DGA, alături de cei de la IGPR – DICE şi de Brigada Speciala de Intervenție a Jandarmeriei efectuează 12 percheziţii, 11 dintre acestea la domiciliile agenţilor de poliţie, iar una la sediul poliţiei Tecuci. De asemenea se pun in aplicare 15 mandate de aducere, trei dintre cei vizaţi fiind şoferi care au dat şpagă poliţiştilor.

Sunt vizaţi şapte poliţişti de la Serviciul Rutier Tecuci, trei de la Serviciul Rutier Galaţi şi unul de la Posul de Poliţie Cosmeşti. În urma acţiunii, doar patru agenţi rutieri au mai rămas la Tecuci, au dezvăluit surse judiciare, pentru EVZ.

În mod concret, după cum a rezultat din cercetările efectuate, din 2014 încoace, agenții de poliție incriminaţi au menționat în procesele verbale de sancționare abateri mai ușoare decât cele comise în realitate de către contravenienți, cu scopul de a aplica ulterior sancțiuni mai blânde su pentru a-i scoate “basma curată” pe conducătorii auto surprinşi în trafic că încalcă legea.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru EVZ, că poliţiştii încasau şpăgi cuprinse între 100 şi 1500 de lei, în funcţie de abaterea sau infracţiunea comisă de şoferii surprinşi în trafic. Din această adevărată reţea a şpăgiii, doi dintre poliţişti au reuşit să adune mici averi: aveau vile şi maşini de lux.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situațiilor de natură infracțională, a valorii foloaselor materiale astfel obținute, precum și identificarea și audierea martorilor în cauză.

Tag-uri:
politisti, fals intelectual, retea, spagari, Serviciul Rutier, mita, soferi, Tecuci, Galati, Cosmesti

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului REŢEA de POLIŢIŞTI ŞPĂGARI. PERCHEZIŢII la un sediu de poliţie şi la domiciliile a 11 agenţi ACUZAŢI de CORUPŢIE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/politia-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/politia-465x390-2.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Maria Anghel,  Petrisor Cana | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 324 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ