Autor:
Simona Stupar
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 257 Vizualizari

<!–

–>

Donald Trump și Benjamin Netanyahu

Premierul israelian îi acuză pe iranieni că testează o rachetă, „încălcând flagrant” o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU.

Benjamin Netanyahu a spus că va ridica problema înnoirii sancțiunilor când se va întâlni cu președintele Donald Trump, în februarie. Iranul a desfășurat mai multe teste de acest fel, din 2015 de la încheierea acordului nuclear, care a relaxat sancțiunile împotriva iranienilor.

Nu se știe exact ce tip de rachetă a fost lansată sau dacă ar fi încălcat rezoluția ONU, precizează BBC.

O rezoluție din 2010, care interzice Iranului orice fel de activitate privind „rachete balistice cu focoase nucleare”, a fost anulată după ce a fost încheiat un acord cu șase puteri mondiale.

A fost înlocuită cu o nouă rezoluție, 2231, care „cere Iranului să nu aibă nicio activitate legată de rachete balistice menite să dezvolte arme nucleare”.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Netanyahu spune „Agresiuunea iraniană nu trebuie să treacă fără răspuns”.

Premierul israelian este un critic dur al acordului cu Iranul, țară care cere eradicarea statului evreiesc. Iranul afirmă că programul său nuclear este exclusiv pentru scopuri pașnice, dar puterile lumii îl suspectează că dezvoltă arme nucleare.

Casa Albă a anunțat că studiază detaliile incidentului. Oficialii americani, au declarat, în condiții de anonomitate, că racheta a explodat înainte de finalizarea testului.

Dar senatorul american Bob Corker, președintele Comisiei pentru relații externedin Senatul american, a afirmat: „Iranul nu va mai avea posibilitatea să repete aceste încălcări ale testelor cu rachete balistice”.

Trump a numit, anterior, acordul cu Iranul „un dezastru” și a sugerat că administrația sa va renunța la el. Dar acest lucru a atras critici din partea unor oficiali, printre care fostul director al CIA, John Brennan.

Brennan, care a demisionat între timp, a declarat pentru BBC, la finalul anului trecut că anularea acestui acord ar fi „o mare prostie” și o decizie „dezastruoasă”.

Dar Mike Pompeo, care i-a succedat în funcție lui Brennan ca director al CIA, este un critic important al acordului cu Iranul, precizează sursa citată.

Tag-uri:
iranieni, netanyahu, benjamin netanyahu, iran, teste, rachete balistice, donald trump, onu, consiliul de securitate

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NETANYAHU: Testarea rachetei balistice de către IRANIENI nu poate rămâne FĂRĂ RĂSPUNS. Ce vrea să facă premierul israelian .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-netanyahu-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-netanyahu-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Simona Stupar | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 257 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ