loading…

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat astăzi, pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.

Decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi judecători au decis achitarea în timp ce al treilea judecător a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare, conform Mediafax.

Hotărârea magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Este prima decizie în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, este judecat pentru folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Procurorii au cerut închisoare cu executare.

Ludovic Orban, fost candidat al Partidului Național Liberal (PNL) și fost prim-vicepreședinte al formațiunii politice, a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curțe de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Procesul a durat mai puțin de un an.

Procurorii susțin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/ludovic-orban-achitat-in-dosarul-pentru-folosirea-influentei-in-scopul-obtinerii-unor-foloase-necuvenite-35483.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/ludovic-orban-achitat-in-dosarul-pentru-folosirea-influentei-in-scopul-obtinerii-unor-foloase-necuvenite-35483-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv