loading…

Procurorii DIICOT Timișoara au efectuat astăzi 68 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 58 de suspecți.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna octombrie 2015, suspecții s-au constituit într-un grup infracțional organizat, având ca preocupare procurarea și comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască și să dezvolte relații specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timișoara”, informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) transmis marți AGERPRES.

Nivelul I era format din furnizori care dețineau cantități mari de droguri, procurate constant din culturi proprii, amenajate în mai multe localități limitrofe de pe raza municipiului Timișoara, sau rezultate din cumpărarea directă din străinătate și introducerea lor în țară pe la punctele de trecere a frontierei.

Nivelul al II-lea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzacțiile între suspecții de pe nivelurile I și III, scop în care achiziționau cantități mari de droguri de la suspecții furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii de la nivelul inferior, dar și unui cerc propriu de clienți”, se arată în comunicat.

Nivelul al III-lea era format din dealerii stradali care achiziționau cantități de droguri de la suspecții de la primele două niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori, explică procurorii.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/grupare-specializata-in-trafic-de-droguri-in-patru-judete-destructurata-de-procurorii-diicot-35463.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/grupare-specializata-in-trafic-de-droguri-in-patru-judete-destructurata-de-procurorii-diicot-35463-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv