Autor:
Antoaneta Etves
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 9 Vizualizari

<!–

–>

Edilul-şef al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că există posibilitatea amenajării unui parc temetic cu câteva animale în locul menajeriei de la Circul Globus.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat ieri, în unanimitate, un proiect de hotărâre prin care se aduc o serie de modificări în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare ( ROF) al Circului Globus. Mai exact, prin aprobarea acestui proiect, dresură animalelor este eliminată din obiectul de activitate a Circului Globus.

Primarul General, Gabriela Firea a explicat că există o tendinţă la nivel european şi chiar mondial de a se renunţă la numerele de dresură de animale în spectacolele de circ. “Principalul argument adus în favoarea acestei idei este acela că dresură în scop de divertisment obligă animalele la un mod de viaţă complet diferit de cel natural, provocându-le acestora traume considerabile, chiar faţă de simplă tinere în captivitate. Din aceste considerente, am decis să propun Consiliului General interzicerea folosirii dresurii de animale în spectacolele de circ care se desfăşoară pe rază municipiului Bucureşti, deci şi în cadrul Circului Globus. Există numeroase exemple pe plan mondial, unele de mare succes (Cirque du Soleil), de spectacole de circ bazate doar pe numere de acrobaţie”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a explicat că „ în ce priveşte personalul Circului Globus implicat în dresură şi îngrijirea animalelor, vor fi identificate soluţii de reconversie profesională, iar animalele vor fi relocate, în termen de maxim 6 luni de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, printr-o colaborare strânsă între Circul Globus şi Fundaţia Vier Pfoten, care şi-a manifestat deplină disponibilitate în acest sens. Pe toată perioada tranzitorie, animalele vor fi găzduite în menajeria Circului în cele mai bune condiţii. Nu este exclusă nici posibilitatea ca Circul să amenajeze în locul menajeriei un parc tematic pentru micii vizitatori în care să fie găzduite şi câteva dintre animale”.

Concret, prin proiectul aprobat ieri, din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Circ&Variete Globus vor fi eliminaţi termenii “dresură” şi “turul menajeriei” şi va fi exclusă şi atribuţia departamentului de relaţii internaţionale de a se ocupă de formalităţile vamale pentru animalele artiştilor străini care participa la spectacolele circului.

Că urmare a eliminării folosirii animalelor, Circ&Variete Globus Bucureşti va fi “producător de spectacole şi de momente artistice separate sau în cadrul spectacolelor, în care instituţia realizează partea de creaţie, regie, scenariu, coregrafie, muzică, design costume, design decoruri, cât şi costume, decoruri, recuzita, cu artişti salariaţi şi colaboratori, având dreptul ulterior să încheie contracte cu parteneri din ţară şi străinătate, pentru derularea de programe cultural-artistice.

Tag-uri:
Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General, Municipiului Bucuresti, Circului Globus, Primarul General, Consiliului General, Primarul Capitalei, Circul Globus, Fundatia Vier, Variete Globus, Vier Pfoten, Gabriela Fi, Gabriela Fir, Gabriela Fire, circ

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriela Firea: Nu este exclusă nici posibilitatea ca Circul Globus să amenajeze în locul menajeriei un parc tematic cu câteva animale.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/18-circ-rzv-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/18-circ-rzv-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antoaneta Etves | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 9 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ