Autor:
Dodo Romniceanu
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 224 Vizualizari

<!–

–>

La prima vedere pare o banală scobitură în mijlocul vastului deşert din zona sudică a Australiei. Cercetată mai cu atenţie însă, aceasta dezvăluie un fapt aproape incredibil: este, de fapt, intrarea spre un tărâm subteran unde trăiesc mii de oameni, în condiţii similiare celor de la suprafaţă.

Oraşul subteran Coober Pedy, din inima deşertului, a fost iniţial folosit de lucrătorii minelor de opal din regiune care se refugiau adânc sub pământ pentru a scăpa de căldura ucigătoare de peste zi. Evoluţia lui ulterioară a fost incredibilă, devenind cu timpul cămin pentru aproximativ 3500 de oameni nepretenţioşi care trăiesc tot timpul anului la o temperatură de 23-25 grade Celsius.

Reţeaua de tuneluri subterane măsoară mai mulţi kilometri, locuitorii beneficiind sub pământ de toate facilităţile de la suprafaţă: restaurante, cafenele, cinci biserici, hoteluri etc. Cazarea turişilor  al Coober Pedy nu  este însă accesibilă oricui, în condiţiile în  care o cameră dublă costă cel puţin 193 de dolari pe noapte.

Citeste si:

Tag-uri:
oras desert, gaura desert, Coober Pedy, desert Australia

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabulosul oraş de sub deşertul australian unde se pătrunde printr-o gaură secretă. GALERIE FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/1_28-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/1_28-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 224 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ