Autor:
Alecu Racoviceanu
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 118 Vizualizari

<!–

–>

SRI

Foștii ofițeri SRI Ion Dedu și Daniel Florea au prezentat în emisiunea lor tv, ”Secretele Sistemului”, un document foarte interesant, din care rezultă că doi ofițeri ai Serviciului Român de Informații au participat la lucrările uneia dintre comisiile Consiliului Superior al Magistraturii.

Este vorba de o ședință de lucru din 17 noiembrie 2014, a unei comisii a CSM, lucrările fiind numite: ”Independența și responsabilizarea justiției, eficientizarea activității acesteia și creșterea performanței judiciare; integritatea și transparența sistemului judiciar”. Coordonatorul comisiei era judecătorul Mircea Aron.

Așa cum rezultă din document, la lucrări au participat și Florin Cosmoiu, directorul Centrului Național Cyberint, departament din SRI care se ocupă de siguranța cibernetică, și Coralia Panaite, de la Direcția Juridică a SRI.

Pe ordinea de zi, chiar la primul punct, era lucrarea cu numărul 4397/2014, dezbatera punctului de vedere al Departamentului Legislație ”cu privire la propunerea de încheiere a unui acord de cooperare în domeniul securității cibernetice”.

Potrivit documentului, comisia CSM a decis: ”constituirea unui grup de lucru, coordonat de domnul judecător Nicolae Horațius Dumbravă, care să analizeze aspectele pe care le presupune încheierea acordului de cooperare preconizat.”

Trebuie remarcate două lucruri: reprezentanta Direcției Juridice a SRI era subordonata generalului Dumitru Dumbravă, cel care, pe 30 aprilie 2015, avea să spună public că Justiția este un ”câmp tactic” pentru SRI; judecătorul Horațius Dumbravă, pe de altă parte, este cel care, în februarie 2014, a cerut CSAT să spună dacă există în magistratură ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete.

Tag-uri:
sri, ofiteri sri, csm, sri csm, serviciul roman de informatii, consiliul superior al magistraturii, securitatea cibernetica, sri securitatea cibernetica

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exploziv! Ofițeri SRI prezenți la o ședință a CSM. Se discuta un nou protocol, privind securitatea cibernetică.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/sri_7-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/sri_7-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Alecu Racoviceanu | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 118 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ