Autor:
Antoaneta Etves
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 68 Vizualizari

<!–

–>

16-03/fonduri-465×390

Inspectorii Curţii de Conturi au publicat rezultatele controalelor efectuate în 2015 la Primăriile de Sector din Capitală. Plăţi nejustificate pentru salubrizare şi modernizare străzilor, dar şi lucrări plătite de două ori, au depistat inspectorii.

Nu toţi banii din vistieria Capitalei au fost cheltuiţi chibziut în anul 2015, potrivit raportului public al Curţii de Conturi. La nivelul celor 7 ordonatori principali de credite, inspectorii au constat grave nereguli:

Plăți nejustificate efectuate pentru cheltuieli de capital prin decontarea unor cantități de lucrări sau articole de deviz neexecutate, în valoare totală de 3 455 mii lei, din care: la Municipiul București – 1 835 mii lei (lucrări de reabilitări școli – din credite BEI – sediul administrativ și consolidare a Teatrul Evreiesc de Stat); la Sectorul 6 – 629 mii lei (reabilitare sistem rutier, reabilitare termică blocuri, proiectare pentru execuția unor parcări – dublu decontată); Sectorul 5 – 387 mii lei (amenajare, reparații capitale la Școala Gimnazială nr. 127); Sectorul 1 – 352 mii lei (investiții la Biserica Popa Tatu); Sectorul 2 – 140 mii lei (reabilitarea termică a blocurilor); Sectorul 4 – 112 mii lei (modernizare și sistematizare pe verticală a unor parcări și trotuare).

Plăți fără contraprestație decontate la titlul II „Cheltuieli materiale și servicii”, în valoare totală de 1 266 mii lei, astfel: Sectorul 3 – 799 mii lei ca urmare a decontării unui număr supradimensionat de posturi de pază față de planurile de pază aprobate de organele Ministerului Afacerilor Interne și 19 mii lei pentru cantități de lucrări de pietruire a 18 străzi, neexecutate, Sectorul 1 – 424 mii lei (servicii neprestate de Asociația „Green Gate” în cadrul proiectului „La Pedale”); Sectorul 4 – 10 mii lei (cantități lucrări de reparații curente la străzi, neexecutate); Sectorul 5 – 10 mii lei (articole de deviz neexecutate la renovare sediu); Sectorul 2 – 4 mii lei (asistență tehnică nepresată pentru evenimente culturale organizate de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”).

Plăți nejustificate pentru serviciile de salubrizare și de deszăpezire, în valoare totală de 267 643 mii lei, astfel: Sectorul 3 – 148 794 mii lei ca urmare a modificării unor prevederi ale contractului de gestiune delegată (majorarea cantității serviciilor) fără aprobarea Consiliului Local Sector 3, Sectorul 1 – 117 905 mii lei (aplicarea unui alt indice de indexare a tarifului decât cel prevăzut de lege și în contract); Sectorul 6 – 525 mii lei (cantități de servicii neprestate, prin dublarea frecvenței față de prevederile caietului de sarcini și pentru prestații neefectuate pe perioada reabilitării străzilor); Sectorul 2 – 419 mii lei (contravaloarea a 346 tone material antiderapant neutilizat și decontarea unor servicii de salubrizare pentru suprafețe ale străzilor mai mari decât cele reale).

Plăți nedatorate ca urmare a decontării (în situațiile de lucrări, respectiv prin facturarea la achiziția unor publicații) a unor cote de CAS datorat de angajator, respectiv de TVA mai mari decât cele legal datorate: Sectorul 2 – 114 mii lei (TVA) și 6 mii lei (CAS); Sectorul 4 – 49 mii lei (CAS); Sectorul 5 – 34 mii lei (CAS).

Angajarea necorespunzătoare a sumei de 18 883 mii lei (inclusiv TVA) contrar regulilor bunei gestiuni financiare și efectuarea unor plăți nejustificate în sumă de 4 568 mii lei și compensarea nejustificată a sumei de 31 237 mii lei de către Sectorul 5, prin achiziția de servicii de salubrizare (conform explicațiilor de pe facturi) de la SC „Amenajare Edilitară și Salubrizare” SA la care Consiliul Local Sector 5 e acționar majoritar, fără documente justificative care să probeze prestarea efectivă a acestora, fără angajament legal, fără ordonanțare la plată, fără viza de „Bun de plată” și „Controlul financiar preventiv propriu”.

Plata nejustificată a sumei de 701 mii lei reprezentând suma minimă cu care a fost supradimensionată ca urmare a subcontractării, valoarea unor lucrări de investiții încredințate nelegal de Sectorul 3 către SC ADPB SA pe un amplasament care nu se află în administrarea sa.

Plăți nejustificate în sumă totală de 104 mii lei efectuate de Sectorul 4 prin achiziționarea unor active fixe la prețuri supraevaluate, decontate din creditele bugetare destinate activității curente, aferent cărora au fost calculate dobânzi și penalități de întârziere în sumă de 10 mii lei.

Plata nejustificată a sumei de 23 mii lei pentru organizarea evenimentului cultural „Kinodiseea – Festivalul Internațional de film pentru copiii 2015”, prin nerespectarea prevederilor stipulate în acordul de parteneriat încheiat între Sectorul 5 și Asociația Culturală Metropolis.

– Plata nelegală, în avans, a sumei de 33 mii lei și nerecuperarea acesteia până la finele anului, de către Centrul Cultural „Mihai Eminescu” pentru închirierea Sălii Palatului pentru un concert care a avut loc în anul următor.

Decontarea în avans, a unor servicii de legare și clasare a arhivei, de Sectorul 6, aferent fiind calculate accesorii de 11 mii lei.

Tag-uri:
curtea de conturi, plati nejustificate, primarii, bucuresti, parcari, mo

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EXCUSIV EVZ. Curtea de Conturi: Cum au plătit edilii bucureşteni zeci de milioane de lei ILEGAL.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/fonduri-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/fonduri-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antoaneta Etves | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 68 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ