Autor:
Andrei Călin
|
marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 128 Vizualizari

<!–

–>

Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu FOTO: LIBERTATEA

Gino Iorgulescu a anunțat că are de gând să schimbe din temelii Cupa Ligii, competiție care se zbate în anonimat și care încarcă inutil calendarul

Răzvan Burleanu, președintele FRF, face parte din grupul oamenilor de fotbal care cred că cea de-a treia competiție a țării – Cupa Ligii – încarcă inutil calendarul.

„Nu are o consecință pe care să ți-o dorești”

Șeful de la „Casa Fotbalului” a afirmat că omologii săi de la LPF ar trebui să renunțe la o întrecere care se zbate în anonimat și este neproductivă.

„Ar trebui să se renunţe la Cupa Ligii pentru că nu are o consecinţă pe care să ţi-o doreşti, nici sportivă, nici financiară. Dacă ai elimina această competiţie, ai putea implicit să creezi spaţiu exact în etapele în care se disputau meciurile din Cupa Ligii pentru a juca etapele din campionat”, a spus Burleanu.

Echipele, obligate să mizeze pe tineri

În replică, Gino Iorgulescu, președintele LPF, a anunțat, ieri, că va resuscita competiția.

Cele 14 echipe din Liga I vor fi împărțite în două serii de câte șapte, în funcție de regiunea țării – Est și Vest. În semifinale se vor califica primele două cluburi din fiecare serie, iar în lot vor putea fi incluși maximum trei fotbaliști care au peste 23 de ani.

„Și-a făcut deja un obicei din a induce în eroare”

Pentru a putea pune în practică proiectul, Iorgulescu va discuta și cu oficialii cluburilor din prima ligă, dar și cu deținătorii drepturilor TV. „Am aflat cu mare surprindere că președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanți mass media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce privește organizarea de către LPF a Cupei Ligii Adeplast. Ținem să-i precizăm domnului președinte Burleanu nu doar că se înșală, dar și că și-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică și, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc”, a fost răspunsul pe care i l-a dat Iorgulescu lui Burleanu.

Cupa Ligii este un proiect mai vechi, apărut în 1998. Prima ediție a fost câștigată de FCM Bacău, iar cea de-a doua, disputată în 2000, după un an de pauză, i-a revenit echipei Gloria Bistrița. Pentru că nu era interesantă pentru spectatori și televiziuni, Cupa Ligii a fost desființată și a reapărut în sezonul 2014-2015. Gino Iorgulescu a încercat să ofere un plus de fotbal televiziunilor, știind că banii plătiți pentru meciurile din Liga I sunt mulți, în raport cu nivelul calitativ oferit de campionatul intern. În acest fel, șeful LPF a încercat să compenseze cantitativ. Problema competiției este că, spre deosebire de cele din Anglia sau Franța, nu oferă învingătoarei un loc în cupele europene.

Primele două sezoane ale Cupei Ligii au revenit echipei Steaua.

Tag-uri:
gino, gino iorgulescu, lpf, frf, steaua

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceartă pe Cupa Ligii. LPF vrea să resusciteze un proiect născut mort, FRF cere desființarea.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/22alex9736_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/22alex9736_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFotbal intern
Autor: Andrei Călin | marţi, 31 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 128 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ