Autor:
Ionel DancuRăzvan BucurAdrian Dumitru |
marţi, 31 ianuarie 2017 | 5 Comentarii
| 3170 Vizualizari

<!–

–>

Guvernul a adoptat, în această seară, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse, în timp ce pentru modificarea Codurilor penale s-a ales varianta Ordonanţei de Urgenţă.

Update 23:10: Protestatarii s-au pozitionat in fața cladirii Guvernului, dar și în fața intrării laterale, sperând să nu-i lase pe membrii Cabinetului să iasă din Palatul Victoria. E posibil, însă, ca mașinile să iasă prin altă parte.

Update ora 23:00: Între cele câteva sute de protestatari se află şi deputatul PMP, Robert Turcescu, dar şi Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii. În faţa Guvernului s-au strâns câteva sute de oameni, care strigă “ieşi afară, javră ordinară”. Oamenii au luat cu asalt poarta laterală de la Palatul Victoria, iar jandarmii încearcă să ţină situaţia sub control. În aceste condiţii de mobilizare, traficul s-a îngreunat în Capitală, în timp ce la metrou se simte aceeaşi atmosferă, din ce în ce mai mulţi protestatri fiind văzuţi la staţiile de metrou din centrul Bucureştiului. La această oră, se pare că membrii Guvernului nu pot ieşi din Palatul Victoria din cauza situaţiei tensionate. 

Update ora 22:50: “Au dat legea mișelește, când au mințit ca o sa discute doar despre Buget în seara asta. Asta nu este România în care vreau sa trăiesc. Fiecare cu ce poate, din ce oraș este, mergem la București ca să îndreptăm acest abuz”, este unul dintre mesajele postate de cei care au ieşit deja pe stradă, la Bucureşti. S-a blocat circulaţia pe Bulevardul Kiseleff. Se strigă “PSD, ciuma roşie” şi “DNA, să vină să vă ia”

Update, ora 22:30: Imediat după anunţul făcut de ministrul Justişţiei, Florin Iordache, foarte mulţi dintre cei care au participat la protestele recente pe tema graţierii şi amnistiei, s-au mobilizat şi au anunţat că vor ieşi iarăşi pe stradă, chiar din această seară.

Potrivit ministrului Justiţiei, Florin Iordache, legea graţierii merge la Parlament în procedură de urgenţă. Legea graţierii a fost adoptată “pentru a evita o hotărâre pilot a CEDO”, a spus Iordache.

UPDATE Pedepsele cu suspendare au fost eliminate din legea graţierii.

Guvernul a mai adoptat un proiect de lege care vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor.

Modificarea Codurilor penale intră în vigoare de îndată, după publicarea în Monitorul Oficial.

– Definiţia abuzului în serviciu a fost modificată. Plafonul prejudiciului de 200.000 pentru incriminarea abuzului în serviciu a fost păstrat.

– Infracţiunea de favorizare a infractorului a fost eliminată din Codul Penal

Tag-uri:
gratierea, coduri penale, oug, lege, guvern

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ALERTĂ – Guvernul trimite GRAŢIEREA în Parlament şi a modificat CODURILE PENALE prin Ordonanţă de Urgenţă. ROMÂNII ÎN STRADĂ. Se strigă “PSD, ciuma roşie” şi “DNA, să vină să vă ia”, iar membrii Guvernului sunt BLOCAŢI ÎN PALATUL VICTORIA.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/03-sedinta-guvern-6ian-465x390-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/03-sedinta-guvern-6ian-465x390-4-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Ionel Dancu,  Răzvan Bucur,  Adrian Dumitru | marţi, 31 ianuarie 2017 | 5 Comentarii | 3170 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ