loading…

Un tânăr deținut în vârstă de 25 de ani, condamnat pentru tâlhărie la 6 ani și jumătate de închisoare, a decedat duminică seară în Penitenciarul din Arad, informează Ionel Iovescu, purtător de cuvânt al instituției.

Potrivit sursei citate, tânărul era din județul Vaslui, el fiind condamnat la șase ani și jumătate de închisoare, acuzat fiind de tâlhărie. El a ajuns la Penitenciarul Arad, fiind transferat la finele anului trecut, mai exact în data de 28 decembrie, de la Penitenciarul Iași.

‘Incidentul a avut loc duminică seara, nici personalul medical al închisorii și nici echipajul SMURD deplasat la fața locului nereușind să îl resusciteze pe condamnat. Tânărul în cauză a acuzat în urmă cu câteva zile o stare generală proastă, motiv pentru care s-a luat hotărârea ca acesta să fie transferat din celula lui pe secția de infirmerie. Medicii de la închisoare urmau să meargă luni dimineața cu el la Spitalul Județean Arad pentru a i se face investigații medicale amănunțite. Dar tânărul nu a mai ajuns să își facă analizele, el murind duminică seara’, a declarat, pentru Agerpres, Ionel Iovescu.

Decesul tânărului a fost anunțat supraveghetorilor de un alt condamnat aflat pe secția de infirmerie.

‘În prima fază au intervenit asistenții medicali ai Penitenciarului. S-a sunat și la 112, un echipaj SMURD sosind în câteva minute la fața locului, medicii SMURD demarând manevrele de resuscitare, împreună cu personalul medical al Penitenciarului. Însă, în ciuda eforturilor conjugate ale acestora, tânărul deținut nu a mai putut fi salvat. Conform diagnosticului pus de medici, tânărul ar fi decedat în urma unu stop cardio- respirator ireversibil’, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Potrivit sursei citate, în această cauză a fost demarată o anchetă. Tânărul de 25 de ani nu era în evidențe cu probleme cardiace, iar pe corpul lui nu au fost constatate semne de violență.

Trupul tânărului deținut decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, procedură care va stabili exact cauzele decesului.

Acesta este al treilea caz de deces al unui deținut survenit în Penitenciarul Arad în ultimele luni. În luna septembrie, un deținut de 48 de ani a decedat în urma problemelor de sănătate, iar în noiembrie un alt deținut de numai 24 de ani s-a spânzurat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/un-tanar-de-25-de-ani-a-murit-in-penitenciarul-arad-35435.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/un-tanar-de-25-de-ani-a-murit-in-penitenciarul-arad-35435-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv