loading…

Nave de război grecești și turcești s-au poziționat pentru scurt timp duminică, față în față, în Marea Egee, în apropierea insulițelor grecești pe care Ankara le revendică, ceea ce constituie un nou episod survenit pe fondul tensiunilor crescute între cele două țări, relatează AFP.

Potrivit Ministerului Apărării grec, o navă lansatoare de rachete a Marinei turce, însoțită de două ambarcațiuni ale forțelor speciale, au pătruns în apele teritoriale grecești în apropierea insulițelor grecești Imia pe care Turcia le revendică atribuindu-le denumirea Kardak.

Nave ale gărzii de coastă elene, însoțite de o navă de patrulare a Marinei, “au supravegheat în permanență mișcările navelor turcești’ și le-au avertizat de ‘violarea’ apelor teritoriale grecești pe care au comis-o. Navele turcești au părăsit zona după șapte minute, a indicat ministerul, potrivit stiripesurse.ro.

În Turcia, presa a relatat inițial că navigarea spre insulele Imia a unei nave turcești care îl avea la bord pe șeful statului major generalul Hulusi Akar fusese blocată de Grecia.

Agenția de presă turcă Dogan a semnalat chiar “momente de tensiune” timp de o jumătate de oră înainte ca nava turcească să-și modifice cursul spre Bodrum, port situat în sud-vestul Turciei.

Dar după puțin timp, forțele armate turcești – citate de agenția Anadolu – au comunicat că o mică navă a pazei de coastă grecești a sosit și a supravegheat de la distanță ambarcațiuni turcești aflate în zonă.

Ele au indcat că generalul Akar “trecea în revistă și inspecta” navele turcești aflate în Marea Egee.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/turcia-si-grecia-la-un-pas-de-razboi-in-apele-marii-egee-35426.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/turcia-si-grecia-la-un-pas-de-razboi-in-apele-marii-egee-35426-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv