loading…

Polițiștii care lucrează la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dolj (CRAP) din subordinea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj susțin că sunt nevoiți să își desfășoare activitatea printre șobolani care au invadat holurile.

Oamenii legii afirmă, într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europeni ‘EUROPOL’, care a postat și un film pe facebook în acest sens, că pe hol se plimbă șobolani, iar ei se tem că se pot îmbolnăvi.

‘Practic în aceste centre, polițiștii au parte de aceleași condiții pe care le au cei reținuți sau arestați preventiv, prin faptul că împart același spațiu, același aer, și sunt afectați în egală măsură. Iar pentru a demonstra cum stau lucrurile la inspectoratele de poliție și cum sunt tratați polițiștii din cadrul acestor structuri, vă punem la dispoziție un video de la nivelul C.R.A.P. din IPJ Dolj, unde cei închiși sunt mai protejați decât polițiștii care sunt nevoiți să își desfășoare activitatea alături de rozătoare. Spunem asta deoarece, pe holurile acestui centru colcăie șobolanii în voie și răspândesc boli care pot fi letale pentru colegii noștri. Același lucru se întâmplă și la IPJ Cluj, unde centrul de reținere și arestare preventivă a fost infestat cu ploșnițe, iar colegii noștri riscau să își contamineze propriile cămine cu astfel de paraziți’, se arată în comunicatul emis de Sindicatul Polițiștilor Europeni ‘EUROPOL’.

Potrivit președintelui Sindicatul Polițiștilor Europol Dolj, agent șef Gabriel Gârniță, polițiștii sunt expuși la riscuri foarte mari, pentru că pot contacta tot felul de boli pe care le pot transmite și membrilor familiilor.

“De-a lungul timpului s-au făcut dezinsecții, deratizări, însă se pare că nu au fost eficiente. Apar cel puțin șapte sau opt șobolani în fiecare zi, iar din punctul meu de vedere sunt destul de mulți. Am sesizat conducerea Centrului de Reținere și Arestare Preventivă de nenumărate ori în ultimii trei, patru ani de zile, însă numai verbal’, a declarat agent șef Gabriel Gârniță.

La rândul său, președintele Sindicatului Polițiștilor Dolj, Elvis Măceșanu, a declarat luni presei că în acest centru “condițiile sunt mizerabile ca peste tot în țară atât pentru arestați, dar mai ales pentru polițiști”.

“Polițiștii sunt lăsați ultimii, pentru că nu interesează pe nimeni cum lucrează sau în ce condiții își desfășoară activitatea. Conducerea IPJ Dolj cunoaște aceste probleme de mult, dar nu asta este cea mai importantă acolo. Inspectorul-șef are alte probleme mai importante de făcut, mai exact să distrugă Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Se cunosc aceste probleme de ani buni. Polițiștii riscă să se îmbolnăvească din cauza șobolanilor care mișună peste tot. Polițiștii s-au plâns de mult de acele condiții, însă conducerea are o amnezie temporară. Șobolanii sunt blânzi. Sunt obișnuiți cu oameni și sunt niște șobolani foarte de treabă. Sunt ai casei’, a spus Elvis Măceșeanu, președinte al Sindicatului Polițiștilor Dolj.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol, a afirmat că imaginile respective au fost vizionate și urmează ca în perioada următoare să se dispună o deratizare, iar anul trecut centrul a fost reamenajat cu peste 160.000 lei.

“Trebuie să precizez faptul că ultima deratizare a fost făcută în luna august 2016, nu este un termen până la care se face această procedură administrativă. Această deratizare se face periodic sau la sesizările colegilor care își desfășoară activitatea în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Până în acest moment nu s-a primit nicio informare sau sesizare legată de prezența dăunătorilor în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Anul trecut s-au făcut investiții privind amenajările, modernizările, reabiliările grupurilor sanitare în valoare de peste 160.000 de lei. Dacă vom constata prezența rozătoarelor, se va dispune o nouă deratizare în perioada următoare. Este foarte posibil ca imaginile respective să fie filmate înainte de modernizarea centrului, iar acest lucru urmând să fie verificat în perioada următoare”, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Dolj.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/politistii-ce-la-centrul-de-arest-preventiv-se-plang-ca-lucreaza-printre-sobolani-video-35439.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/politistii-ce-la-centrul-de-arest-preventiv-se-plang-ca-lucreaza-printre-sobolani-video-35439-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv