Autor:
Simona Stupar
|
luni, 30 ianuarie 2017 | 4 Comentarii
| 397 Vizualizari

<!–

–>

Donald Trump

O petiție pentru a opri vizita președintețui american Donald Trump în Marea Britanie a adunat până acum un milion de semnături.

Numărul semnatarilor a crescut rapid după ce Trump a semnat o lege privind stoparea imigraței din șapte state ale lumii, măsură intrată în vigoare în weekend, cauzând furie în multe țări, scrie BBC News.

Premierul britanic Theresa May a anunțat că Donald Trump a acceptat invitația sa de a veni la Londra, în acest an, în timpul vizitei sale în SUA, săptămâna trecută. Cabinetul premierului britanic a respins cererile de a revoca invitația, considerând-o un gest populist.

Liderul laburiștilor britanici, Jeremy Corbyn, a propus ca vizita lui Trump să fie amânată.

Graham Guest, un avocat din Leeds, care a inițiat petiția, a spus că vrea să „pună reflectoarele” pe Trump.

Ieri, el a spus pentru AP: „O vizită de stat legitimează președinția lui Trumo și el va folosi această oportunitate de a fi văzut alături de regină, pentru a fi reales”.

Vineri, Trump a semnat un ordin executiv privind stoparea programului SUA pentru refugiați timp de 120 de zile și interzicând pe termen nedeterminat intrarea refugiaților sirieni, suspendând intrarea tuturor persoanelor din șapte țări majoritar musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen.

Măsura a dat naștere unor ample proteste în întreaga lume.

Ieri, petiția britanicilor a ajuns la 100.000 de semnături, ceea ce face ca ea să fie dezbătută în Parlamentul de la Londrs, marți.

Tag-uri:
trump, donald trump, vizita, sua, marea britanie, petitie, un milion, semnaturi, amanare, anulare, imigratie, interdictie

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O PETIȚIE pentru a opri vizita lui TRUMP în Marea Britanie a strâns deja UN MILION de semnături.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/donald-trump_4-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/donald-trump_4-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Simona Stupar | luni, 30 ianuarie 2017 | 4 Comentarii | 397 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ