Autor:
Dodo Romniceanu
|
luni, 30 ianuarie 2017 | 9 Comentarii
| 4277 Vizualizari

<!–

–>

O teorie demnă de romanele cu James Bond prinde contur în presa occidentală după analizarea fiecărui detaliu surprins de aparatele foto cu ocazia învestirii lui Donald Trump, din 20 ianuarie. Agenţii care au asigurat protecţia acestuia pe parcursul deplasării cortegiului prezidenţial către Casa Albă nu aveau mâinile la vedere, ci nişte proteze care să ascundă faptul că aceştia îşi ţineau, de fapt, membrele superioare sub haine, pe arme automate de dimensiuni reduse.

Vinerea trecută, pe 20 ianuarie, măsurile de securitate luate cu ocazia instalării lui Donald Trump în fruntea SUA au fost dintre cele mai ridicate din istoria Statele Unite, mai ales că limuzina prezidenţială a avut de străbătut aproximativ trei kilometri de la Capitoliu la Casă Albă, traseu pe parcursul căruia noul preşedinte american şi familia sa s-au oprit de mai multe ori pentru a saluta mulţimea.

Legendele şi fabulaţiile pe această temă nu întârziat să apară. Una dintre acestea e de inspiraţie hollywoodiană: cel puţin unul din agenţii Secret Service, aflat mereu în apropierea familiei prezidenţiale, fusese dotat cu mâini false pentru a putea să aibă propriile membre pe o armă automată de dimesiuni reduse, aflată pe sub tradiţionalul palton negru al agenţilor care asigură protecţia oficialilor americani.

Ipoteza a fost contestată ulterior, criticii afirmând că mâinile acestuia se mişcau în mod natural.

Chiar dacă cel mai recent asasinat al unui preşedinte american s-a produs în urmă cu aproape 54 de ani – John F Kennedy, la Dallas, în 1963 – analiştii au opinat la unison că Donald Trump a beneficiat de măsuri de securitate nemaivăzute în Statele Unite, având în vedere aversiunea paroxistică pe care mulţi dintre americani nu s-au sfiit s-o declare public faţă de republicanul care a câștigat alegerile, dar a pierdut zdrobitor la votul popular (acordat democratei Hillary Clinton).

Şi preşedintele Ronald Reagan a fost rănit în timpul unei tentative de asasinat, în martie 1981, la doar două luni de la instalarea la Casa Albă. Purtătorul său de cuvânt, James Brady, a rămas paralizat după ce a fost rănit de unul din gloanţele trase de John Hinckley. Acesta din urmă a fost eliberat anul trecut din spitalul de psihiatrie în care a petrecut mai multe decenii.

Tag-uri:
Trump, agenti Secret Service, Donald Trump, Casa Alba, asasinat presedinte SUA, Capitoliu, paza Donald Trump

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ipoteză halucinantă. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, este păzit de agenţi Secret Service cu mâini false.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump1_5-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump1_5-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | luni, 30 ianuarie 2017 | 9 Comentarii | 4277 Vizualizari <!-- --> O teorie demnă de romanele cu James...

Preluat de la EVZ