Autor:
Andrei Vişan
|
luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 105 Vizualizari

<!–

–>

Brunhilde Pomsel a susținut toată viața cu nu a știut de Holocaust

Secretara a ministrului pentru propagandă în Germania nazistă, Joseph Goebbels, a încetat din viaţă. Brunhilde Pomsel ajunsese la vârsta de 106 ani.

Munca ei a adus-o în contact apropiat cu Goebbels, unul dintre cei mai mari criminali de război ai secolului XX.

Într-un recent documentar, ea a declarat că nu a ştiut nimic despre uciderea a şase milioane de evrei în timpul Holocaustului, transmite BBC.

În „O viaţă germană”, difuzat anul trecut, Brunhilde Pomsel a spus că nu simte nici o vină – „în cazul în care nu acuzi întreaga populaţie germană”.

Deşi a pretins că a fost întotdeauna apolitică, Brunhilde Pomsel, născută în ianuarie 1911, a intrat în partidul nazist când acesta a preluat puterea, în 1933, în scopul de a obţine o slujbă guvernamentală la postul naţional german de radio.

Ea l-a descris pe Goebbels ca fiind „un bărbat chipeş… puţin cam scund de înălţime”, care era întotdeauna bine îngrijit şi bine îmbrăcat, însă arogant.

Brunhilde Pomsel a mai declarat că a fost o simplă secretară şi a ştiut puţine lucruri despre acţiunile brutale ale naziştilor în timpul Holocaustului.

Paul Joseph Goebbels s-a născut în 1897 și a murit pe 1 mai 1945. A fost ministrul Propagandei Publice în timpul regimului din anul 1933 până la moarte, fiind unul dintre cei mai apropiați colaboratori a lui Hitler și printre cei mai devotați adepți a ideologiei naziste. Goebbels a fost cunoscut ca fiind zelos, un orator energic și un antisemit virulent.

Goebbels a devenit Doctor în Filosofie la Universitatea Heidelberg în 1921, după care a lucrat ca jurnalist, funcționar la o bancă și angajat la bursă. A scris nuvele și piese de teatru, care însă au fost refuzate de editori.

Goebbels a rămas cu Hitler în Berlin până la sfârșit, iar după sinuciderea führerului a devenit, dar numai pentru o singură zi, cancelarul celui de-al Treilea Reich. În ultimele ore ale vieții i-a permis soției sale, Magda, să îi omoare pe cei șase copii, după care, la scurt timp, cei doi s-au sinucis.

Tag-uri:
goebbels, secretara, Brunhilde Pomsel, Propagandei Publice, Treilea Reich, hitler, antisemit, propaganda, holocaust

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INCREDIBIL la ce vârstă a MURIT secretara lui Goebbels.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/brunhillde-pomsel-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/brunhillde-pomsel-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Andrei Vişan | luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 105 Vizualizari <!-- --> Brunhilde Pomsel a susținut toată viața cu nu...

Preluat de la EVZ