loading…

Dresura de animale nu va mai fi inclusă în obiectul de activitate al Circ&Variete Globus București, conform unui proiect de hotărâre adoptat, astăzi, de consilierii generali ai Capitalei.

În debutul ședinței, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că spectacolele circului Globus nu vor mai cuprinde numere care presupun dresura de animale, respectând în acest fel o tendință europeană și mondială. Ea a menționat că, potrivit specialiștilor, animalele dresate în vederea prezentării în spectacole de circ sunt supuse unor rele tratamente, chiar dacă din spectacole nu reiese acest lucru și totul pare frumos.

Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că circuri prestigioase, precum Cirque du Soleil, au renunțat la spectacolele care implică folosirea animalelor.

“Avem o colaborare cu mai multe organizații din domeniu, în special cu Vier Pfoten, și vom realiza relocarea animalelor care sunt acum în spectacol la circul Globus. O parte vor fi folosite pentru anumite expoziții care se vor organiza chiar la circ, dar fără să presupună chinul dresajului, o parte vor merge la grădina zoologică”, a afirmat edilul general, conform Agerpres. 

De asemenea, Tudor Tim Ionescu — consilier general ALDE — a anunțat că în următoarea ședință a CGMB va fi introdus un proiect de hotărâre privind interzicerea spectacolelor cu animale pe raza municipiului București.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/dresura-de-animale-exclusa-din-obiectul-de-activitate-al-circului-globus-bucuresti-35444.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/dresura-de-animale-exclusa-din-obiectul-de-activitate-al-circului-globus-bucuresti-35444-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv