loading…

 Dezbatere aprinsă la Ministerul Justiției pe tema ordonanței grațierii. Cei care s-au pronunțat în favoarea adoptării actului normativ au fost întâmpinați cu râsete de ceilalți participanți. 

Printre soluțiile propuse de societatea civilă se află un management mai bun al penitenciarelor, renunțarea la limita de 200.000 de euro pentru abuz în serviciu și un termen mai mare de șase luni pentru denunțuri, scrie antena3.ro.

De partea cealaltă, au fost și participanți care au vorbit despre penitenciare ca fiind ”lagăre de concentrare” și despre necesitatea ordonanței privind grațierea.

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus luni, la dezbaterea de la Ministerul Justiției, că OUG privind grațierea este “un proiect șmecherește”, pentru că cel care a furat un cârnat este la pușcărie, iar un altul care a furat 200 de milioane este grațiat, scrie news.ro.

 “Este un proiect șmecherește. Vă dau cazul Vișinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies în stradă. Eu am propus între trei și patru ani pentru abuz în serviciu. Eu am fost acolo (în penitenciar, n.r.) și știu. (…) Ăla care a furat un cârnat e la pușcărie, ăla care a furat 200 de milioane este grațiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi”, a spus Becali în intervenția sa la dezbaterea publică de la Ministerul Justiției.

Becali a arătat că cea mai mare problemă a pușcăriilor este Administrația Națională a Penitenicarelor. „Am un coleg care în patru ani nu a venit niciodată acasă”, a adăugat Becali.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/dezbatere-aprinsa-la-ministerul-justitiei-pe-tema-ordonantei-gratierii-ministrul-iordache-criminalii-si-violatorii-nu-vor-fi-gratiati-35430.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/dezbatere-aprinsa-la-ministerul-justitiei-pe-tema-ordonantei-gratierii-ministrul-iordache-criminalii-si-violatorii-nu-vor-fi-gratiati-35430-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv