loading…

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA, care va fi aplicată în locul Formularului 088, eliminat din luna februarie.

“Unul dintre obiectivele Guvernului este reducerea sarcinilor administrative excesive ale contribuabililor, astfel ca Agenția Națională de Administrare Fiscalã a eliminat formularul (088) ”Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacitãții de a desfãșura activitãți economice care implicã operațiuni din sfera TVA. Decizia privind eliminarea formularului 088 a rezultat ca urmare a analizei procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, prin care s-a constatat faptul cã o serie dintre informațiile solicitate erau furnizate de contribuabili prin intermediul altor formulare, precum și faptul cã în cadrul procedurii de evaluare, ANAF poate utiliza informațiile existente în bazele de date proprii sau care pot fi obținute de la alte instituții prin intermediul schimbului de informații”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Astfel, prin O.P.A.N.A.F. nr. 210/2017, ale cãrui prevederi vor intra în vigoare începând cu data de 01 februarie 2017, a fost abrogat O.P.A.N.A.F. nr. 3841/2015 privind aprobarea modelului și conținutului formularului (088) ”Declarație pe propria rãspundere pentru evaluarea intenției și a capacitãții de a desfãșura activitãți economice care implicã operațiuni din sfera TVA”.

În aceste condiții, procedura actualã privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrãrii în scopuri de TVA, precum și procedura de anulare, din oficiu, a înregistrãrii în scopuri de taxã pe valoarea adãugatã a persoanelor impozabile care nu justificã intenția și capacitatea de a desfãșura activitãți economice care implicã operațiuni în sfera de aplicare a TVA, aprobatã prin O.P.A.N.A.F. nr. 2393/2016, presupune, pe de o parte, modificarea procedurii de evaluare, și pe de altã parte actualizarea aplicațiilor informatice și a modalitatii în care sunt utilizate informațiile deținute sau obținute de ANAF, prin schimbul de informații cu alte entitãți.

VEZI AICI DOCUMENTUL!

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/cu-ce-inlocuieste-anaf-formularul-088-cosmarul-oamenilor-de-afaceri-35448.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/cu-ce-inlocuieste-anaf-formularul-088-cosmarul-oamenilor-de-afaceri-35448-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv