loading…

Armata britanică a trimis una dintre cele mai avansate nave de luptă în Marea Neagră, care va lua parte la prima misiune operativă a Marinei Regale în regiune de la Războiul Rece, potrivit Daily Mail.

Premierul Theresa May trimite HMS Diamond, un distrugător din clasa Type 45, echipat cu cele mai recente rachete antiaeriene, către Ucraina. La bordul distrugătorului se află până la 60 de membri ai unității Special Boat Service (SBS) și ai unor comandouri din cadrul Marinei Regale.

Este vorba despre una dintre cele mai importante mobilizări britanice la frontierele Rusiei din ultimele decenii și are loc după ce premierul le-a spus vineri unor politicieni americani că Marea Britanie și Statele Unite ar trebui să-l înfrunte pe președintele rus Vladimir Putin, potrivit Digi24.ro.

Potrivit ziarului, HMS Diamond va conduce o forță operațională NATO și va proteja 650 de militari britanici implicați în exerciții secrete în Ucraina – o țară care se confruntă cu un conflict separatist în este din 2014.

Experți britanici formează deja militari ucraineni în domeniul infanteriei. Nava de război high-tech, lansată la apă în 2007 și introdusă în serviciu trei ani mai târziu, va avea la bord rachete de tip Sea Viper.

Cu o viteză de 3.000 de mile pe oră, aceste focoase ghidate pe radar au o rază de acțiune de până la 112 kilometri și pot distruge aeronave și drone inamice.

În cazul unui atac de la mică distanță, distrugătorul HMS Diamond este protejat cu un tun modern de tip Gatling, Phalanx, care trage aproximativ 3.000 de obuze de 20 de milimetri pe minut.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/cel-mai-avansat-distrugator-britanic-trimis-de-theresa-may-in-marea-neagra-35425.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/cel-mai-avansat-distrugator-britanic-trimis-de-theresa-may-in-marea-neagra-35425-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv