loading…

Potrivit unei cercetări Storia.ro, la care au participat 93.532 români din toată țara, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță.

Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Capitala României se clasează abia pe poziția a noua.

La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița. Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară. În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni.

Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%.

Bucureștiul, pe locul 9 în topul celor mai sigure orașe din România

Rugați să evalueze zonele în care locuiesc, peste 16.000 de bucureșteni au răspuns studiului Storia.ro și au desemnat Aviației, urmat de Tineretului și Titan ca fiind cele mai sigure zone din Capitală. La distanțe mici se situează cartierele Băneasa, Baba Novac, Balta Albă și Dristor. Zonele în care bucureștenii se simt cel mai puțin în siguranța sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova. La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crângași, Berceni, Apărătorii Patriei sau Lacul Tei.

La nivel național, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviației (București), Gheorgheni (Cluj-Napoca) și Racadău (Brașov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeșului (Reșita) și Bora (Slobozia).

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/care-sunt-cele-mai-sigure-si-cele-mai-periculoase-orase-din-romania-35450.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/care-sunt-cele-mai-sigure-si-cele-mai-periculoase-orase-din-romania-35450-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv