Autor:
Andrei Vişan
|
luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 361 Vizualizari

<!–

–>

Marea moschee din Quebec este deja o țintă pentru teroriști

Patru morți și mai mulți răniți a lăsat în urmă un atac armat care a avut loc duminică seară la centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut sub numele de marea moschee.

Un purtător de cuvânt al poliției din Quebec, situat în sud-estul Canadei, a confirmat la posturile de televiziune că există morți, dar nu a precizat numărul lor. El a mai spus că doi suspecți au fost reținuți. Poliția nu a exclus posibilitatea ca un al treilea suspect să fi reușit să fugă.

O vastă operațiune polițienească a fost lansată după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară.

Potrivit unor martori citați de Radio Canada, doi indivizi au pătruns în moschee înainte de a deschide focul asupra credincioșilor.

Premierul Quebecului, Philippe Couillard, a declarat pe contul său de Twitter că guvernul local este “mobilizat pentru a asigura securitatea populației din Quebec”.

Centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut, de asemenea, sub numele de marea moschee din Quebec, a mai fost ținta unor amenințări anul trecut, dar mai puțin grave: un cap de porc a fost lăsat în fața uneia dintre uși în timpul Ramadanului.

Trei săptămâni mai târziu, o scrisoare cu caracter islamofob intitulată “Ce este cel mai grav: un cap de porc sau un genocid” a fost distribuită în vecinătate.

Tag-uri:
Quebec, atentat, islam, moschee, porc, ramadan, morti, raniti

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atentat cu MORȚI și RĂNIȚI la marea MOSCHEE din Quebec.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/atentat-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/atentat-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Andrei Vişan | luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 361 Vizualizari <!-- --> Marea moschee din Quebec este deja o țintă...

Preluat de la EVZ