Autor:
Antoaneta Etves
|
luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 14 Vizualizari

<!–

–>

Consilierii generali ai Capitalei au votat un proiect care se propune o serie de modificări în Regulamentul de Organizare şi Functionare ( ROF) al Circului Globus. Astfel, din Regulamentul de organizare şi functionare al Circ&Variete Globus vor fi eliminaţi termenii “dresură” şi “turul menajeriei” şi va fi exclusă şi atribuţia departamentului de relaţii internaţionale de a de ocupa de formalităţile vamale pentru animalele artiştilor străini care participă la spectacolele circului.

Consilierii generali au votat eliminarea animalelor din spectacolele de circ. Astfel, conform modificărilor propuse la anexa nr. 3 a hotărârii C.G.M.B. nr. 414/2016, în descrierea obiectului de activitate a circului nu mai figurează termenul “dresură” şi nici “turul menajeriilor”. Totodată, din activitatea departamentului de relaţii internaţionale ar urma să fie exclusă atribuţia de a întocmi documentele pentru formalităţile vamale în cazul animalelor artiştilor străini care apar în spectacolele instituţiei, iar printre atribuţiile Compartimentului Tehnic-Administrativ nu mai figurează avizarea reţetarelor pentru dresurile străine, întocmirea formalităţilor pentru avizul sanitar-veterinar sau asigurarea transportului animalelor în turneele din ţară şi străinătate.

Dresura de animale nu va mai fi inclusă în obiectul de activitate al Circ&Variete Globus Bucureşti, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Prin urmare, Circ&Variete Globus Bucureşti va fi “producător de spectacole şi de momente artistice separate sau în cadrul spectacolelor, în care instituţia realizează partea de creaţie, regie, scenariu, coregrafie, muzică, design costume, design decoruri, cât şi costume, decoruri, recuzită, cu artişti salariaţi şi colaboratori, având dreptul ulterior să încheie contracte cu parteneri din ţară şi străinătate, pentru derularea de programe cultural-artistice”.

Totodată, conform proiectului de hotărâre, animalele aflate în responsabilitatea Circ&Variete Globus Bucureşti vor fi relocate, în baza unui protocol încheiat între această instituţie publică şi Fundaţia Vier Pfoten, în termen de cel mult şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii. În această perioadă, administraţia circului va asigura animalelor condiţiile de bunăstare.

Tag-uri:
globus, circ, animale, consilieri generali, Compartimentului Tehnic, Variete Globus, Consiliului General, Municipiului Bucure, Vier Pfoten

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aleşii generali au votat: fără animale la Circul Globus.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/circul-globus-1-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/circul-globus-1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antoaneta Etves | luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 14 Vizualizari <!-- --> Consilierii generali ai Capitalei au votat un...

Preluat de la EVZ