Autor:
Adrian Dumitru
|
luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 101 Vizualizari

<!–

–>

S-au confirmat suspiciunile de gripă aviară semnalate la finalul săptămânii trecute în două gospodării din Periprava și CA Rosetti, ambele localități fiind în Delta Dunării. Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a făcut anunţul în cursul zilei de luni.

Autorităţile au luat primele măsuri şi au izolat zona considerată de mare risc. “Zona de protecție înseamnă trei kilometri de la focar și include localitățile Periprava și CA Rosetti, iar zona de supraveghere înseamnă 10 kilometri și include localitățile Periprava, CA Rosetti, Letea, Cardon și Sfiștofca, adică toate localitățile din comuna CA Rosetti”, a precizat în timpul reuniunii, șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Mitică Tuchilă.

Printre măsurile care s-au aplicat deja în cele două zone se află recensământul populației de păsări, inspectarea exploatațiilor, prelevarea probelor și instruirea populației cu privire la modul în care pot să-și ferească păsările domestice de infectarea cu virusul influenței aviare.

Tag-uri:
Direcției Sanitar, Siguranța Alimentelor, Mitică Tuchilă

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ALERTĂ! Focarul de GRIPĂ AVIARĂ din România, CONFIRMAT! Primele măsuri luate de autorităţi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/gripa-aviara_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/gripa-aviara_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Adrian Dumitru | luni, 30 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 101 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ