loading…

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat sâmbătă noaptea că refugiații sunt bineveniți în Canada, după ce președintele Donald Trump a suspendat temporar, pentru o perioadă de 120 de zile, programul de relocare a refugiaților și a interzis pe termen nedeterminat intrarea refugiaților sirieni în SUA, scrie DPA, preluată de News.ro.

„Pentru cei care fug din calea persecuției, terorii și războiului, canadienii vă vor primi, oricare este religia voastră. Diversitatea este puterea noastră #BineativenitînCanada”, a scris prim-ministrul canadian într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, mesajul premierului a fost însoțit de o poză cu o refugiată siriană, care a ajuns în decembrie 2015 pe aeroportul din Toronto. Președintele Donald Trump a semnat vineri noaptea un ordin executiv pentru a suspenda pe termen temporar, timp de 120 de zile, programele de relocare a refugiaților și a bloca pe termen nedeterminat intrarea refugiaților sirieni în Statele Unite. De asemenea, acest ordin executiv îi vizează și pe cetățenii din șapte țări predominant musulmane, care nu vor mai putea să intre pentru cel puțin 90 de zile în SUA.

Printre cele șapte țări predominant musulmane incluse în ordin se numără: Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen. Canada are în schimb o politică pozitivă cu privire la primirea refugiaților și a acceptat doar în ultimul an 40.000 de sirieni care fug din calea războiului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/premierul-canadian-dupa-decizia-lui-donald-trump-privind-refugiatii-canadienii-va-vor-primi-oricare-este-religia-voastra-35413.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/premierul-canadian-dupa-decizia-lui-donald-trump-privind-refugiatii-canadienii-va-vor-primi-oricare-este-religia-voastra-35413-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv