loading…

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat ieri seară că în penitenciarele din România sunt 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viață.

“Dacă ținem problema sub preș ne vom trezi cu o decizie pilot care ne va condamna. Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viața. Asta înseamnă o penalizare de 80 de milioane de euro pe an(…). Noi trebuie să demonstrăm la CEDO că putem face ceva. Simpla amendă care va fi luată din banii românilor nu va rezolva problema (…) Violatorii și criminalii sunt excluși. Ultima lege a grațierii a fost dată în 2002. Nu e o soluție minune, trebuie să venim și cu alte legi”, a declarat ministrul Justiției, potrivit Mediafax.

Florin Iordache s-a arătat nemulțumit de condițiile din închisori.

“Am văzut oameni cu fața tumefiată de mușcături de căpușe. Oamenii ăia nu sunt condamnați la moarte. Deci când vezi oameni și gândaci care trec peste ei…pentru că într-o cameră de 4 pe 4 stau 20 oameni. Oamenii ăștia nu patru metru cât prevede legea, oamenii ăștia stau sub un metru pentru fiecare om”, a mai spus lorin Iordache.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/ministrul-justitiei-sunt-28-000-de-detinuti-care-traiesc-sub-conditiile-minimale-de-viata-35378.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/ministrul-justitiei-sunt-28-000-de-detinuti-care-traiesc-sub-conditiile-minimale-de-viata-35378-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv