loading…

După 4 ani de război și distrugeri, orașul Alep a găzduit primul meci de fotbal, contând pentru etapa a 6-a a Campionatului Siriei, spectatorii entuziaști asistând la un succes al formației locale Ittihad cu scorul de 2-1.

La numai o lună de la eliberarea celui de-al doilea oraș ca mărime al Siriei, situat în estul țării, meciul a opus formațiile Ittihad și Huryia, pe un teren la limita regulamentului, după cum relatează corespondentul Agenției France Presse, potrivit Agerpres.

“Este primul meci de fotbal pe care îl văd din 2010”, a afirmat Mohammad Ali, un localnic de 30 de ani, prezent în tribunele stadionului salvat ca prin minune, în care jumătate din asistență a fost constituită din trupele speciale de păstrare a ordinii.

În cei 4 ani de lupte din orașul rupt în două au murit peste 310.000 de persoane, un milion de locuitori fiind nevoiți să se refugieze. Campionatul de fotbal al Siriei a fost, de altfel, suspendat după declanșarea conflictului, cu 6 ani în urmă, fiind reluat sporadic, din 2012, în regiunile în care s-a putut juca, la Damasc și Lattakia.

Un responsabil al Federației naționale de fotbal a afirmat luna trecută că meciurile Ligii siriene ar putea avea loc și în orașele din centrul țării, Homs și Hama, preluate în întregime de Damasc și considerare de acum sigure.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/la-alep-siria-s-a-organizat-primul-meci-de-fotbal-dupa-patru-ani-de-razboi-35380.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/la-alep-siria-s-a-organizat-primul-meci-de-fotbal-dupa-patru-ani-de-razboi-35380-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv