loading…

Airbnb va furniza cazare gratuită oricărei persoane căreia nu i se permite intrarea pe teritoriul Statelor Unite, a afirmat Brian Chesky, cofondatorul și directorul general al Airbnb.

Industria tehnologică americană, un angajator important de forță de muncă străină, a ripostat sâmbătă la brusca interdicție privind călătoriile în SUA pentru cetățenii din șapte țări din Orientul Mijlociu, pe care unii lideri au numit-o imorală și contrară valorilor americane, transmite Reuters.

Decretul semnat vineri de președintele Donald Trump interzice timp de 90 de zile călătoriile în SUA pentru cetățenii din șapte țări din Orientul Mijlociu: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen. Decizia a luat prin surprindere multe companii americane.

Directorul general al Netflix Inc, Reed Hastings, a apreciat că a fost o “săptămână tristă” și a adăugat: “Este timpul să ne unim pentru a proteja valorile Americii: libertatea și oportunitățile”.

Șeful Apple Inc, Tim Cook, a trimis angajaților o scrisoare în care susține că decretul nu reprezintă “linia politică pe care noi o sprijinim” și a promis să-i ajute pe angajații afectați. “Vom ajunge până la Casa Albă pentru a explica efectul negativ asupra colaboratorilor și companiei noastre”, a adăugat Cook.

Elon Musk, născut în Africa de Sud, fondatorul Tesla și SpaceX, care s-a întâlnit recent cu Trump, afirmă într-un mesaj postat pe Twitter: “Interzicerea intrării în țară a unor cetățeni din state musulmane nu reprezintă cea mai bună metodă de a rezolva problemele țării”.

Aaron Levie, fondatorul și șeful Box Inc, a declarat: “Restricțiile privind imigrația sunt imorale și contrare valorilor americane”.

Decretul semnat vineri de președintele Donald Trump ar putea reprezenta o problemă majoră pentru companiile din industria tehnologică, ai căror angajați ar putea să nu mai intre pe teritoriul Statelor Unite și ar rămâne blocați în afara țării.

Alphabet, firma mamă a Google, le-a cerut angajaților străini să revină urgent în SUA și le-a solicitat celor care ar putea fi afectați de interdicție să nu părăsească teritoriul Statelor Unite.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/airbnb-va-furniza-cazare-gratuita-oricarei-persoane-careia-nu-i-se-permite-intrarea-pe-teritoriul-statelor-unite-35405.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/airbnb-va-furniza-cazare-gratuita-oricarei-persoane-careia-nu-i-se-permite-intrarea-pe-teritoriul-statelor-unite-35405-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv