loading…

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care se suspendă primirea refugiaților timp de patru luni, iar a celor din Siria pe termen nedeterminat, declarând că scopul acestei acțiuni este de a preveni pătrunderea în țară a “teroriștilor islamiști radicali”.

Ordinul executiv suspendă programul de primire a refugiaților, prin care aproximativ 85.000 de refugiați din cauza războiului, opresiunii politice și religioase au fost primiți anul trecut în Statele Unite. Ordinul a suspendat pe termen nedeterminat primirea de refugiați din Siria, unde milioane de persoane au fost nevoite să fug din cauza violențelor, și a impus controale mai dure pentru cetățenii din alte șapte state majoritar musulmane, relatează The Associated Press.

“Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în țara noastră aceleași amenințări pe care soldații noștri le combat peste hotare”, a declarat Trump.

Președintele american a explicat că oprirea temporară a programului de refugiați este necesară pentru ca agențiile guvernamentale să aibă timp să dezvolte un sistem de control mai strict.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-a-semnat-un-ordin-executiv-prin-care-este-suspendat-programul-de-primire-a-refugiatilor-in-sua-35350.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-a-semnat-un-ordin-executiv-prin-care-este-suspendat-programul-de-primire-a-refugiatilor-in-sua-35350-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv