Autor:
Dodo Romniceanu
|
sâmbătă, 28 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 67 Vizualizari

<!–

–>

De la fereastră poți admira Turnul Eiffel, Grădinile Luxembourg, Champs Elysées, dar și un lan de porumb sau țărani săraci care se întorc cu sapa în spinare de la muncile câmpului.

Chinezii sunt renumiți pentru viteza și fidelitatea cu care reproduc orice, de la gadgeturi până la monumente sau clădiri-simbol de pe bătrânul continent. Tianducheng, un orășel-suburbie al metropolei  Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, este replica de mai mici dimensiuni a capitalei Franței. Chiar dacă este de trei ori mai mic decât versiunea orginală (108 metri înălțime față de 324), Turnul Eiffel chinezesc, ridicat în 2007, este vizibil din orice zonă a orașului.

La aproape zece ani de la inaugurare, chinezii nu sunt însă deosebit de interesați să locuiască în blocurile franțuzești din Tianducheng, astfel că orașul este falimentar și aproape pustiu. Nu foarte departe de renumitele simboluri ale Franței, numeroși fermieri locali cultivă cu succes diverse soiuri legume și cereale iar imaginile imortalizate la fața locului de fotografii occidentali sunt deosebit de interesante.

Tag-uri:
oras fantoma, Turnul Eiffel, Tianducheng, Champs Elysées, oras fantoma China

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Straniul oraș- fantomă cu blocuri pustii de la geamul cărora poți admira Turnul Eiffel sau Champs Elysées. Țărani săraci cultivă cucuruz la doi pași de cel mai renumit simbol al Franței. GALERIE FOTO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/p8-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/p8-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | sâmbătă, 28 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 67 Vizualizari <!-- --> De la fereastră poți admira Turnul Eiffel,...

Preluat de la EVZ