loading…

Un român a fost condamnat la 15 și o lună de închisoare de Curtea de Apel din Siracusa, Italia, după ce a fost găsit vinovat de crimă asupra unui imigrant.

Iulian Ciubotaru a fost găsit vinovat de uciderea lui Sultan Tipu, de 28 de ani, un tânăr din Bangladesh, pe care l-a omorât cu un cuțit de bucătărie pe 17 august 2014, la intrarea într-o casă rurală din ținutul Resinè din Vittoria, Italia. Sultan Tipu a fost înjughiat mortal în zona inimii.

Potrivit reconstituirilor, victima a fost agresată în fața intrării în propria locuință. Ar fi încercat apoi să caute ajutor, parcurgând peste 80 de metri, dar s-a prăbușit la pământ pe un câmp. Anchetele au fost demarate în urma declarațiilor unei persoane care văzuse victima încă în viață, proprietarul locuinței în care trăia aceasta. El a fost cel care a telefonat la 112.

Acesta din urmă le-a spus carabinierilor că l-a văzut pe tânăr apropiindu-se de locuința sa în căutare de ajutor, că l-a auzit plângându-se pentru agresiunea suferită și spunând ”românul m-a înjunghiat”.

Vittoria, spre deosebire de alte localități din Ragusa, este localitatea cu numărul cel mai mare de lucrători nord-africani, români, indieni și albanezi angajați la cultivări în seră: peste 5.000 de unități. Acapararea forței de muncă pe câmpuri pare să fie mobilul crimei, relatează romaniatv.net.

Odată găsit de militari, Ciubotaru a mărturisit omorul admițând că l-a înjughiat pe tânăr și indicând locul în care a aruncat arma crimei și hainele purtate la momentul uciderii.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/roman-condamnat-la-15-ani-de-inchisoare-dupa-ce-a-omorat-un-imigrant-care-ii-luase-locul-la-munca-35339.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/roman-condamnat-la-15-ani-de-inchisoare-dupa-ce-a-omorat-un-imigrant-care-ii-luase-locul-la-munca-35339-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv